13. december 2018
Formand for Gustav Wied Selskabet, Anders Boelskifte holder en tale for den 160-årige fødselar. Selskabet markerer hvert år Gustav Wieds fødselsdag ved hans grav på Gråbrødre Kirkegård. Foto:Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Formand for Gustav Wied Selskabet, Anders Boelskifte holder en tale for den 160-årige fødselar. Selskabet markerer hvert år Gustav Wieds fødselsdag ved hans grav på Gråbrødre Kirkegård. Foto:Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 160-årige Gustav Wied blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

160-årige Gustav Wied blev fejret
Roskilde - 07. marts 2018 kl. 10:03
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Vi bad om en referent, og så sender de en dame«. Sådan skriver bysbarnet Lise Nørgaard i sine erindringer fra den tid, hvor hun var journalist på Roskilde Dagblad. I dag hedder avisen DAGBLADET Roskilde, og det er helt normalt med kvindelige journalister.

Alligevel kan godt halvdelen af de fremmødte medlemmer af Gustav Wied Selskabet ikke lade være med at komme med en lille kommentar, da de opdager, at avisen har sendt en kvindelig journalist til den årlige markering af forfatter Gustav Wieds fødselsdag på Gråbrødre Kirkegård. Bemærkningerne bliver afleveret med et smil på læben, og i det hele taget er stemningen god.

- Det var Gustav Wieds kone, som sagde, at han ikke ville have brudt sig om kvindelige medlemmer, fortæller en herre avisens udsendte.

Derfor kan kvinder ikke blive medlem af Gustav Wied Selskabet.

- Men vi drikker en skål for kvinden, siger herren, inden de 16-17 fremmødte medlemmer bevæger sig i samlet flok gennem kirkegården og ned til forfatterens grav.

Her er der flere traditioner. Blandt andet skal medlemmerne drikke en Linie Akvarit, og en fin sølvfarvet bakke er sat i sneen ved siden af Gustav Wieds sarkofag med fyldte glas.

Formand for Gustav Wied Selskabet, Anders Boelskifte siger et par ord til forfatteren og til de fremmødte. Herefter bliver der lagt en krans fra Gustav Wied Selskabet på graven, hvor der står, at det er 160 år siden, at forfatteren blev født. Kort efter bevæger medlemmerne sig videre til et det traditionelle besøg på Gustav Wieds Vinstue i Hersegade og den årlige generalforsamling på Håndværkeren.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde onsdag den 7. marts. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk