18. oktober 2019
Det altid er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer. Arkivfoto
Det altid er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer. Arkivfoto
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig indlagt med mistanke om meningitis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig indlagt med mistanke om meningitis
Roskilde - 06. juli 2019 kl. 00:07
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 16-årig ung kvinde, der har været på Roskilde Festival, er blevet indlagt med mistanke om at være smittet med den meget sjældne meningokoksygdom.

De personer, der er i risiko for også at være smittede er blevet identificeret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne understrege, at risikoen for at blive smittet er meget lille, fortæller overlæge Bente Møller fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Jeg vil opfordre festivalens gæster til at tage det helt roligt, nyde festivalen og passe godt på hinanden, siger hun.

Hun henviser til, at det altid er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer såsom hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter, påvirket almentilstand, nakke- og rygstivhed og små blødninger under huden.

Risikoen for smitte med meningokoksygdom er meget lille, men det kan være en alvorlig sygdom. Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 1-1-2.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk