21. oktober 2021
Der er jubel over, at der igen er gps-signal fra storken Michaela. I 14 dage har storke-entusiasterne ikke hørt fra hende. Foto: Merete Carøe
Der er jubel over, at der igen er gps-signal fra storken Michaela. I 14 dage har storke-entusiasterne ikke hørt fra hende. Foto: Merete Carøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14 dages radiotavshed afløst af jubel: Storken er i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 dages radiotavshed afløst af jubel: Storken er i live
Roskilde - 27. september 2021 kl. 13:33
Af Lars Kimer

Panderynkerne er blevet dybere og dybere hos formanden hos storkene.dk, Jens Frederiksen, i takt med, at der ikke har været kontakt til den gps-sender, som er sat på storken Michaela fra Gundsølille for at tracke hendes færden. Det er faktisk præcist 14 dage siden, at hendes sender sidst tjekkede ind på en telemast. Det var lidt nord for Luxor i Ægypten.

- Jeg havde ikke begravet hende, men jeg har været virkelig bekymret. Lige nu er jeg virkelig lettet over, at vi nu igen har forbindelse, siger Jess Frederiksen.

Årsagen til, at Michaela ikke har vist sig på blandt andet appen Animal Tracker er, at hun har valgt at tage på en flyvetur ud over Sahel-ørkenen. Og i dag ved 12-tiden kom der så data hjem for første gang siden 13 september.

- Jeg tænker, at en ørken i Afrika har relativt få telefonmaster, og det simpelthen er derfor, vi ikke har hørt fra hende, siger formand Frederiksen.

Michaela er nu i Chad efter en tur fra Ægypten over Sudan. Om hun har fundet sin overvintringsplads er Jess Frederiksen dog langt fra sikker på.

- Hun står stadig i den lidt tørre del af Chad, så jeg tror, vi vil se hende rykke sig yderligere. Men med den rejserute hun nu har valgt, så tvivler jeg meget på, at vi ser hende helt i Sydafrika. Rigtig mange storke overvintre nemlig i det centrale Afrika, siger han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk