4. august 2021
Skomagergade 22, umiddelbart inden den gamle tagkonstruktion blev pillet ned. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Skomagergade 22, umiddelbart inden den gamle tagkonstruktion blev pillet ned. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 131-årig får en overhaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

131-årig får en overhaling
Roskilde - 20. juli 2021 kl. 14:16
Af Steen Østbjerg

Hvad i alverden foregår der bag det store blå plankeværk?

Det spørgsmål høres flere gange dagligt, hvis man færdes i Skomagergade, hvor nummer 22, over for Meny, for tiden ikke er højere end selve plankeværket.

Men helt væk er bygningen ikke, for det er ikke en nedrivning, der er gang i, men en om- og tilbygning af ejendommen, som er fra 1890.

OK Byggedesign har på vegne af ejendommens ejer, Peter Müller, fået kommunens tilladelse til en delvis nedrivning af den eksisterende bygning. Arbejdet vil resultere i et forretningslokale, som er på 155 kvadratmeter, og som desuden er mere regulært end det gamle, lige som der i en tilbygning bagtil bliver etableret personalerum og toilet.

Ovenpå vil der - som hidtil - være tre lejligheder, to over nummer 20, som tilhører samme ejendom, og til to nybyggede over nummer 22. Lejligheden på kvisten bliver på 62 kvadratmeter, mens der på første sal er 72 kvadratmeter at boltre sig på. Denne lejlighed får desuden et stort aktiv i en stor tagterrasse mod nord.

Af Roskilde Kommunes offentligt tilgængelige byggesagsarkiv fremgår det, at kommunen modtog den første ansøgning om byggeprojektet i maj sidste år, og at det er blevet bearbejdet nogle gange, inden byggetilladelsen blev givet den 25. januar i år.

Sådan så den første skitser ud til ombygningen af Skomagergade 22. Den ekstra byggehøjde ville have ført til et større boligareal på første og anden sal...

...men kommunen skeler også til harmonien i gadebilledet, så i det endelige projekt, der er givet grønt lys til, er byggehøjden blevet reduceret i forhold til det oprindeligt ansøgte, og karnappernes størrelse er tilpasset naboejendommens.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk