21. oktober 2018
Feltet på 100 ryttere fra Team Glade Børn tog fra Roskilde Havn lørdag morgen. Det første stykke blev trillet i adstadigt tempo gennem bymidten, hvor der blandt de første handlende blev udbrudt »hvor fanden skal de hen?«
gallery icon

Se billedserie

Feltet på 100 ryttere fra Team Glade Børn tog fra Roskilde Havn lørdag morgen. Det første stykke blev trillet i adstadigt tempo gennem bymidten, hvor der blandt de første handlende blev udbrudt »hvor fanden skal de hen?«
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1300 km på cykel er mere hygge end ræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1300 km på cykel er mere hygge end ræs
Opdateret 15. juli 2015 kl. 09:22
Roskilde - 13. juli 2015 kl. 14:31
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 110 mand store karavane kaldet Team Glade Børn er i skrivende stund et godt stykke nede i Tyskland på vej mod italienske Bolzano.

Det er fjerde gang det lokale initiativ kører mod et fjernt mål for at indsamle penge til børneafdelingen på Roskilde Sygehus - og selvfølgelig for selv at få en oplevelse og en sportslig udfordring på de europæiske landeveje.

arrow Læs også: 50 gange op ad Frederiksborgvej

Feltet delt op, så nogle kører alle 1300 kilometer, mens andre hver dag bliver sat af bussen med henholdsvis 100 og 50 kilometer til dagens mål.

De 100 cyklister er mellem 17 og 78 år, så det er en mild underdrivelse, at der er plads til andre end hærdede cykelentusiaster i feltet.

- Det har vist sig, at den mangfoldighed giver en helt anden stemning om aftenen. Det er ikke cykelnørder, der snakker om gear og pjat. Det er mennesker, der sidder og hygger sig, siger arrangør Stiig Broby.

Holdet måtte dog på lørdagens første etape sande, at ikke alle cykelryttere har samme tilgang. En forbitret rytter med forsmåede ambitioner kunne ikke tage hensyn til medtrafikanter og brusede ind i en rytter fra Team Glade Børn, som styrtede og måtte udgå. Den fremmede rytter fortsatte uden så meget som at sagtne farten.

arrow 18 ryttere styrtede på glatte tyske veje
14. juli 2015 kl. 10:53 Opdateret: kl. 11:12
arrow Team Glade Børn satte kursen mod Bolzano
11. juli 2015 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk