2. december 2020
Ditlev Rosenlund Krohn og Marius Steffensen blander deres egne parfumer af æteriske olier og skintonic. Under navnet Maicé forsøger de at sælge deres parfumer på instagramsiden maiceperfumes. Foto: Jens Wollesen
Ditlev Rosenlund Krohn og Marius Steffensen blander deres egne parfumer af æteriske olier og skintonic. Under navnet Maicé forsøger de at sælge deres parfumer på instagramsiden maiceperfumes. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13-årige drenge mikser og sælger deres egen parfume

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årige drenge mikser og sælger deres egen parfume
Opdateret 09. september 2020 kl. 09:26
Roskilde - 08. september 2020 kl. 16:14
Af Anna Weinø

Under en hvid, rystende pavillon står Marius Steffensen og Ditlev Rosenlund Krohn. De er 13 år, går på Hedegårdenes Skole i Roskilde og har lavet deres eget parfumemærke Maicé.

arrow Læs også: Billedserie: Festival er et vindue til gadekulturen

Lørdag holdt Musicons butikker og foreninger længere åbent. Marius og Ditlev så deres snit til at forsøge at sælge nogle af de produkter, de har skabt det seneste halve år.

Lyst til eksperimentere

»Rosé« og »Lavoráng« står der på de små sprayflasker, som de to drenge har udstillet på bordet. Det er de to type parfumer, de sælger. Den ene dufter af rose og svagt af fyrnåle. Den anden dufter af en delikat blanding af lavendel og appelsin.

Det hele begyndte en weekend i foråret. Marius Steffensen og hans ven Eik Riis havde lyst til at eksperimentere med noget og købte forskellige æteriske olier. Sammen dryppede, blandede og duftede de sig frem til de bedste kombinationer

- Jeg har aldrig forstået, hvordan man lavede parfumer, så det var ret interessant at finde ud af det, siger Marius.

Noget fransk noget

Senere fandt de på at sælge de hjemmelavede dufte under navnet Maicé.

- Der er mange parfumebrands, der hedder noget fransk noget. Så blandede vi mit og Eiks navn, og så blev det til Maicé, siger Marius.

- Der er vist også et hospital i Frankring, der hedder Maicé, men det fandt vi først ud af bagefter, tilføjer Ditlev, der kom med i den lille virksomhed lidt senere.

Drengene blander de forskellige olier i duftfri skintonic. Så hælder de det på flaske og tilføjer det rosa mærkat med skriften Maicé. En flaske koster 40 kroner.

Instagram lægger de billeder op af deres produkter, men de har indtil videre ikke solgt noget derfra. Faktisk har de slet ikke solgt noget før denne lørdag i september på Musicon. Her har de solgt seks parfumeflasker til forbigående.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk