27. maj 2020
For to år siden besøgte DAGBLADET Rebekka Sørensen til en snak om hendes gode venskab med hospitalsklovnene. I øjeblikket medvirker hun i TV2?s programrække »De sjældne danskere«. Foto: Kim Rasmussen
For to år siden besøgte DAGBLADET Rebekka Sørensen til en snak om hendes gode venskab med hospitalsklovnene. I øjeblikket medvirker hun i TV2?s programrække »De sjældne danskere«. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13-årige Rebekka er en af TV 2s »sjældne danskere«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årige Rebekka er en af TV 2s »sjældne danskere«
Roskilde - 15. september 2019 kl. 18:10
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige nu medvirker 13-årige Rebekka Sørensen fra Viby hver tirsdag i TV 2's programrække »De sjældne danskere«. Rebekka Sørensen har en sjælden stofskiftesygdom, Morquio syndrom. Det betyder, at hun ikke bliver højere end en meter, bliver hurtigt træt og har svært ved at gå i længere tid. Det skyldes skeletforandringer og slappe ledbånd. Derudover har Rebekka også udfordringer med syns- og hørenedsættelse.

arrow Læs også: Rebekka er ven med hospitalsklovnen Ludo

På trods af sygdommen er Rebekka Sørensen på mange måder helt almindelig og præcis som andre 13-årige piger. Hun går i 7. klasse, elsker at se YouTube, hører Rasmus Seebach og går op i, hvordan teenageværelset er indrettet med fine håndtasker og fanplakater på væggen.

Ugentlige hospitalsbesøg har været en fast del af hele Rebekka Sørensens liv. Da DAGBLADET besøgte Rebekka Sørensen for to år siden, fortalte hun, at hospitalsklovnene er det store lyspunkt, når hun er på sygehuset.

- Vi laver en masse sjove ting. Nogle gange laver vi ballade, fortalte Rebekka Sørensen og oplyste, at de også synger sange sammen.

Det er især hospitalsklovnen Ludo på Roskilde Sygehus, som betyder rigtig meget for Rebekka Sørensen. Næsten hver gang laver Ludo også et ballondyr til Rebekka Sørensen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk