26. februar 2020
Der var sort fremmeøde da der lørdag for tredje gang blev holdt SMACK-festival på Musicon. Det er en festival for ungdomsgadekulturen Foto: Jørgen Lock-Andersen
gallery icon

Se billedserie

Der var sort fremmeøde da der lørdag for tredje gang blev holdt SMACK-festival på Musicon. Det er en festival for ungdomsgadekulturen Foto: Jørgen Lock-Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1200 til SMACK: Jesu Brødre lukkede gadekulturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1200 til SMACK: Jesu Brødre lukkede gadekulturfestival
Roskilde - 09. september 2019 kl. 11:11
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag blev der for tredje gang hold SMACK-festival på Musicon i Roskilde.

Forhåbningen er ikke bare at gøre Musicon i Roskilde til et mekka for gadekultur en dag om året, men gerne 365 dage om året, og koordinator på årets SMACK-festival, Bo Ejstrup fra DGI, ser små tegn på, at gadekulturens forskellige grene mere og mere bliver flettet ind i Musicon.

- Vores parkour-folk har fået snakket sammen med skaterne i Hal 12, og der er nu en indendørs parkour-bane på vej, så der kan dyrkes parkour alle årets dage. På den måde får de jo et tættere samarbejde, siger Bo Ejstrup, oven på lørdagens vellykkede arrangementet, hvor også løbehjulsaktiviteterne for første gang fik god plads.

- Vi har taget det med, for løbehjul bare er kæmpesport blandt de lidt yngre, de måske 10 til 16-årige. Det er ikke lige vores primære målgruppe, men det er jo dem, der bliver gadekulturen på Musicon lige om lidt, siger Bo Ejstrup.

Det er tredje gang, at SMACK er blevet holdt, og der arbejdes ihærdigt på en firer.

- Det kræver jo, at alle de frivillige fra de forskellige grupperinger, som er med, har lyst til at komme og være med hvert år. Det er mit indtryk, at de gerne vil, siger Bo Ejstrup.

De 1200 deltagere ved årets SMACK kalder han for rigtig flot. Sidste år var der omkring 700 deltagere.

En stor del af de ekstra deltagere dukkede først op sent på aftenen, faktisk til efterfesten.

Her havde arrangørerne fundet duoen Jesu Brødre frem, og lige i Roskilde og med en målgruppe på 13-18-årige, så er det i øjeblikket at ramme lige midt i skiven.

De to musikere var nærmest lydtapet på campingpladsen på årets Roskilde Festival blandt de unge med deres største hit »Roskilde Sangen« sammen med Anders Hemmingsen. En sang, som handler om at skulle på Roskilde Festival.

- Det er Gadeplans fortjeneste. De havde lyttet på vandrørerne og ramt rigtigt. Det er vores gæt, at der har været omkring 500 unge til fest lørdag aften, og de havde en glad fest, og der var ikke nogen problemer af nogen art. De hyggede sig, fortæller Bo Ejstrup.

SMACK er i øvrigt en forkortelse for sport, music, arto, co-creation og knowledge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk