14. juli 2020
Rektor Claus Niller Nielsen på Roskilde Katedralskole blev både overrasket og fik travlt, da det gik op for ham, at 12 elever havde været i Sverige på en privattur. Nu er seks af dem testet positiv for Covid-19. Foto: Kenn Thomsen
Rektor Claus Niller Nielsen på Roskilde Katedralskole blev både overrasket og fik travlt, da det gik op for ham, at 12 elever havde været i Sverige på en privattur. Nu er seks af dem testet positiv for Covid-19. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 tog til Sverige: Nu er der seks smittede på Katedralskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 tog til Sverige: Nu er der seks smittede på Katedralskolen
Opdateret 02. juni 2020 kl. 15:22
Roskilde - 02. juni 2020 kl. 11:22
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i 1.g på Roskilde Katedralskole fik sig mandag noget af en overraskelse. Glæden over at være tilbage i skole blev formentlig ændret til ærgelse, da rektor Claus Niller Nielsen sendte en besked.

arrow Læs også: Se billederne: Studenter måtte vifte med huerne i stedet for at kaste dem

Her skriver han:
- I løbet af det seneste døgn er jeg blevet bekendt med, at fem elever fra 1.g er blevet testet positive med Covid-19 efter, at 12 elever i Kristi himmelfartsferien var på en fælles ferie i Sverige. På den baggrund har jeg netop været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Efter kraftig opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med fredag den 12. juni. Det betyder, at der ikke er fysisk undervisning for 1.g i morgen tirsdag den 2. juni. Det er selvfølgelig stærk beklageligt, men på bagrund af opfordringerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed ser jeg ingen anden udvej, skriver Claus Niller Nielsen.

Claus Niller Nielsen uddyber overfor DAGBLADET og oplyser, at han fik besked af en kollega fra skolen meget sent lørdag aften, at en elev var testet positiv. Det var eleven selv, som havde henvendt til skolen.

En firkantet besked

Søndag formiddag skrev rektoren derfor en besked til den pågældendes klasse og opfordrede til, at eleverne blev testet.

- Jeg får så henvendelser fra både en elev og en forælder, som fortæller, at 12 elever har været i Sverige i Kristi himmelfartsferien. Så tænker jeg, det kan ikke have sin rigtighed. Jeg skriver en ny besked til klasse, hvad jeg har hørt, og hvor jeg er lidt mere firkantet, fortæller Claus Niller Nielsen, som hele mandag formiddag blev ringet op af elever og fik bekræftet, at et hold elever havde været i Sverige.

- Da jeg har talt med dem, så sker der det, at jeg ringer til den fælles hotline for myndighederne. De sender mig videre til Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller Claus Niller Nielsen, som ikke har andet valg end at sende samtlige elever i 1.g hjem.

Undervejs er en elev mere testet positiv, så i alt seks elever har Covid-19.

Kun 1.g er ramt

For at få plads til eleverne har Katedralskolen lavet en plan, så hver årgang har skolen for sig selv. Derfor havde eleverne i 1.g kun været i skole i torsdags, da 2.g var i skole både onsdag og fredag.

- Nu får eleverne i 3.g nogle flere skoledage, siger Claus Niller Nielsen og påpeger, at ingen ved, om eleverne havde smitten med hjemmefra.

- Jeg ved ikke, hvad eleverne har lavet i Sverige. Mit bud er lige så godt som dit, siger Claus Niller Nielsen, som kan byde eleverne i 1.g tilbage på skolen efter den 12. juni.

Claus Niller Nielsen opfordrer alle elever i 1.g og deres pårørende, samt skolens ansatte at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til symptomer på Covid-19.

arrow Gymnasieelever: Vi er tilbage, men vi er ikke rigtigt tilbage
14. maj 2020 kl. 16:10 Opdateret: kl. 16:12
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk