18. oktober 2019
IMG_3932
Foto: Marianne Due
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 ramt, da togtrafik stod stille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 ramt, da togtrafik stod stille
Roskilde - 30. januar 2019 kl. 09:45
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10.000 mennesker måtte ændre togrejse, da en personpåkørsel ved Borup onsdag morgen stoppede al togtrafik mellem Roskilde og Ringsted.

arrow Læs også: Hvor er min togbus?

Påkørslen blev anmeldt tidligt onsdag morgen kl. 05.33 og første ved 09-tiden var togdriften genoptaget. Ifølge DSBs trafikinformation blev der indsat togbusser på strækningen fra klokken 06.30, men på Roskilde Station måtte mange pendlere kigge langt efter togbusserne i de kolde morgentimer.

I timen mellem klokken 07 og 08 dukkede en enkelt bus op ved stoppestedet på Ny Østergade i Roskilde, og den havde langtfra plads til alle, der stod og ventede. Samtidig myldrede det til med endnu flere rejsende, der dog måtte lede efter information og vejledning til, hvor togbusserne havde holdeplads, da der hverken skærme, skilte eller guider var opdaterede med oplysninger.

- Når sådan en hændelse rammer på et kritisk sted og et kritisk tidspunkt, så rammer det ikke kun de mange mennesker, der rejser med toget men også vores personale, der er på vej på arbejde. De er også fanget i denne situation, siger DSBs informationschef Tony Bispeskov.

50 busser sat ind

DSB har en aftale med en vognmand, der kan sætte busser ind med kort varsel og ifølge Tony Bispeskov kørte der onsdag morgen 50 busser i rutefart mellem Roskilde og Ringsted.

- Men der kan godt gå en times tid, inden busserne er inde i en fornuftig pendulfart. Vi oplyser om ændringerne via DSBs hjemmeside, men vi ved godt, at det nok ikke er naturligt at søge til den, når man står midt i situationen. Der leder man i stedet efter nogen, man kan spørge og især på Roskilde Station kan placeringen af togbusserne være forvirrende, siger Tony Bispeskov.

- Konsekvenserne på sådan en tragisk baggrund er ret voldsomme, og vi er kede, at vores kunder har manglet information, så det er klart i vores interesse at evaluere på baggrund af kundernes oplevelser og tilbagemeldinger, siger han.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var årsagen til personpåkørslen et selvmord.

- Det er en 65-årig mand fra Borup, der er blevet påkørt. Der er ingen ret meget tvivl om, at det er en tragisk hændelse, og de pårørende er blevet underrettet, siger pressetalsmand Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Togtrafik påvirkes frem til middag
30. januar 2019 kl. 10:17 Opdateret: kl. 10:27
arrow Personpåkørsel stoppede al togtrafik
30. januar 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 08:54
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk