30. oktober 2020
Midt i Skousbo i Viby har Almenr fået købsoption på to store grunde. Planer er, at det skal ende med to bofællesskaber, og noget kunne tyde på, at det er en god idé. 100 mødte i hvert fald op på et introduktionsmøde for at høre om projektet. Illustration: Roskilde Kommune
Midt i Skousbo i Viby har Almenr fået købsoption på to store grunde. Planer er, at det skal ende med to bofællesskaber, og noget kunne tyde på, at det er en god idé. 100 mødte i hvert fald op på et introduktionsmøde for at høre om projektet. Illustration: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 til intro-møde om bofælleskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 til intro-møde om bofælleskaber
Roskilde - 14. februar 2020 kl. 15:41
Af Britt Nielsen

Det er mindre end en måned siden, at det medlemsbaserede Almenr meldte ud, at de havde fået købsoption på to store grunde på Skousbo og havde planer om at lave to bofællesskaber her.

arrow Læs også: Uenighed om p-pladser til kommende boligområde

Tidligere i denne uge var der så introduktionsmøde om bofællesskaberne i Viby. Det foregik på Viby Skole, afdeling Bueager, og 100 interesserede personer mødte op.

- Der var 120 tilmeldte, men der var lidt frameldinger på dagen, fortæller Mie Dyreberg Haldrup fra Almenr, som bliver vært på projektet.

- Vi fortalte om stedet og konceptet, og Roskilde Kommune fortalte om visionen for Skousbo, siger hun.

I løbet af aftenen var der flere drømmeøvelser. I en af dem kom deltagerne ud i grupper og talte om, hvilken størrelse bolig de ønskede sig, og eksempelvis hvilke faciliteter de kunne bruge i et bofællesskab. Der var tale om et overordnet møde. I maj går projektet ind i det, Almenr kalder designfællesskabet, hvor interesserede kan reservere en bolig, og planerne bliver mere konkrete.

Hovedparten af de fremmødte kom fra København. Mie Dyreberg Haldrup vurderer, at cirka en tredjedel var fra lokalområdet.

Almenr har lagt op til, at der på den ene grund kan laves et bofællesskab for enlige forældre, mens der på den anden grund kan laves et bofællesskab med blandede familieformer.

- Singleforældrene var ikke så repræsenteret på mødet, men det kan skyldes, at det har været logistisk bøvlet for dem, siger Mie Dyreberg Haldrup og forklarer, at i den kommende periode bliver der et par workshops mere, og her vil Almenr finde ud af, om det ene bofællesskab stadig skal være til enlige forældre.

Hvis alt går vel, kan de to bofællesskaber være klar til indflytning i slutningen af 2021.

arrow Skousbo-projektet når først halvvejs i næste årti
07. februar 2020 kl. 04:54 Opdateret: kl. 11:53
arrow To bofællesskaber på vej til Skousbo
22. januar 2020 kl. 07:07 Opdateret: kl. 13:00
arrow Boligselskab tog hul på Skousbo-byggeri
10. maj 2019 kl. 14:04 Opdateret: kl. 12:33
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk