21. oktober 2020
En 36-årig mand druknede mandag aften, da han var ude for at bade fra Vigen Strandpark. Foto: Presse-fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

En 36-årig mand druknede mandag aften, da han var ude for at bade fra Vigen Strandpark. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badegæster kæmpede forgæves i vandet for at finde druknet familiefar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badegæster kæmpede forgæves i vandet for at finde druknet familiefar
Opdateret 30. juni 2020 kl. 10:49
Roskilde - 30. juni 2020 kl. 10:01
Af Lars Kimer

Det blev en forfærdelig tur på stranden for en lille familie fra Roskilde by, da de mandag tog på Vigen Strandpark for at bade. Turen endte med, at faderen blev erklæret død på Rigshospitalet som følge af en drukneulykke. Her er, hvad vi ved efter at have talt med brandvæsnets indsatsleder og Midt- og Vestsjællands Politi:

arrow Læs også: Badesikkerhed får ekstra tjek efter dødsulykke

Faderen, en 36-årig mand med chilenske rødder, men bosiddende i Roskilde, var hoppet i vandet med familiens datter på fire for at svømme ud til den badeplatform, som ligger et stykke ude i vandet ved badebroen i strandparken. Faderen og datteren nåede ud i området tæt på badeplatformen.

- Moderen er på land, men opdager, at noget er galt, hopper i og får reddet datteren i land. Da hun ser tilbage ud over vandet, kan hun ikke se faderen, fortæller Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Det fik lynhurtigt en del civile til at hoppe i vandet og begynde deres egen eftersøgning.

- Da vi kommer frem, er der vel omkring 10 civile, som leder efter manden. Det er både folk i badetøj, og folk, som er hoppet i iført almindeligt tøj. Der er ingen tvivl om, at de arbejder det bedste, de kunne, siger indsatslederen fra Roskilde Brandvæsen, Gert Moldt, som hurtigt fik sine folk i vandet med det, der kaldes overfladningsredningsudstyr, hvilket vil sige folk med masker og snorkler.

Samtidig blev der spærret af i et område ved badebroen, så politi og redningsfolk kunne få et område at arbejde i, for der var naturligvis mange gæster i strandparken på sådan en aften.

Meget hurtigt kunne det konstateres, at der er meget ringe sigtbarhed ved platformen. Politiet siger omkring 20 centimeter, brandfolkene omkring 50 centimeter.

På dette tidspunkt er redningshelikopteren fra Roskilde Lufthavn ankommet og svæver over vandet, og brandvæsnets dykkerenhed, som holder til på brandstationen i Lellinge, er også sendt afsted. Redningshelikopteren får problemer med motoren og bliver skiftet ud med en tilsvarende fra Jylland, og en lægehelikopter ankommer.

Dykkerholdet fra Lellinge består af tre mand, en dykker, en til at holde en line i dykkeren og en tredje mand.

a- Vi får dykkeren i vandet lynhurtigt, og der går meget kort tid, inden manden bliver fundet liggende på bunden relativt tæt på platformen. Men der var tre meter dybt, så det er virkelig svære forhold at lede under. Vi får ham op og får tømt ham for en hel del vand, siger Gert Moldt.

Manden bliver fløjet til Rigshospitalet, hvor han bliver konstateret død. Politiet betragter ulykken som hændelig.

- Der er intet, som tyder på andet. Vi har ingen grund til at tjekke nogle sikkerhedsmæssige aspekter ved området efter denne ulykke, siger Charlotte Tornquist.

Ulykken tømte i øvrigt ikke stranden, hvor der fortsatte med at være badegæster aftenen igennem. Der var i alt 10 brandfolk til stede, Jyllinge med en båd, Lellinge med et dykkerhold og resten fra stationen i Roskilde. Alarmen gik klokken 17.38, og manden blev reddet op af vandet klokken 18.27.

Der vil blive holdt ligsyn en af de nærmeste dage for at se, om man kan komme dødsårsagen nærmere. Ifølge politiet fylder datteren til den druknede fem år den 1. juli.

arrow Politiet lukker sag: Obduktionsrapport landet efter drukneulykke
09. juli 2020 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55
arrow Efter ulykken: Skal der være en livredder på Vigen?
01. juli 2020 kl. 15:03 Opdateret: kl. 12:43
arrow Mand i 30'erne død efter badeulykke i Roskilde Fjord
29. juni 2020 kl. 20:24 Opdateret: kl. 20:37
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk