22. juni 2021
Jan Hjort synes, der er »lidt offerrolle i det,« når nogle medlemmer mener, at linjen i udlændingepolitikken ikke kan diskuteres i Socialdemokratiet. - Vi diskuterer det på livet løs, men bare fordi man har en debat, medfører det ikke automatisk am der sker ændringer, siger han. Foto: Kenn Thomsen
Jan Hjort synes, der er »lidt offerrolle i det,« når nogle medlemmer mener, at linjen i udlændingepolitikken ikke kan diskuteres i Socialdemokratiet. - Vi diskuterer det på livet løs, men bare fordi man har en debat, medfører det ikke automatisk am der sker ændringer, siger han. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi diskuterer på livet løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

- Vi diskuterer på livet løs
Roskilde - 12. maj 2021 kl. 13:29
Af Steen Østbjerg

Socialdemokratiet er et bredt parti, hvor der skal være plads til debat - og det mener formanden for Socialdemokratiet i Roskilde, Jan Hjort, også, at der er, omend udlændingepolitikken har givet anledning til, at enkelte medlemmer lokalt har meldt sig ud.

arrow Læs også: Gjerskov: Plads til rummelighed

- Jeg har kendskab til to eller tre, der har givet den begrundelse for at forlade partiet, men det er i princippet noget, der sker hele tiden. Det kan være den sidste ting i forhold til noget, man har gået og overvejet længe, så det er ikke noget, der er specielt bekymrende. Der er også nogle, der har meldt sig ind - men det er klart, at den her debat kører på de høje nagler for tiden, siger Jan Hjort, der selv blev valgt ind i partiets hovedbestyrelse i sidste uge.

Formanden genkender dog ikke det billede, som tegnes af Daniel Prehn og andre, der oplever, at der ikke er rum til at stille spørgsmålstegn ved partiets udlændingepolitik, som er blevet mærkbart skærpet i den tid, Mette Frederiksen har været formand for partiet.

- I vores bestyrelse har vi for to uger siden besluttet, at vi vil holde et medlemsmøde, så vi kan drøfte det med en af de centrale personer, så at vi ikke kan debattere den slags i partiet, passer ikke. Jeg kan slet ikke genkende, at der ikke skulle være mulighed for at diskutere det. Vi diskuterer det på livet løs, men bare fordi man har en debat, medfører det ikke automatisk, at der sker ændringer, og efter min opfattelse er det ikke er flertal, der har den holdning. Jeg synes, der er lidt offerrolle i det, siger Jan Hjort.

Han er enig med Daniel Prehn i, at fx øget hjælp i nærområderne også er et af de værktøjer, der skal bruges i, men peger også på, at det er et kompliceret område.

- Det er også et spørgsmål om, hvad man kan, og der er altid dilemmaer. Ens hjerte vil gerne hjælpe alle, men det kan ikke lade sig gøre. Man må finde en balance, og hvor den skal ligge, tror jeg aldrig, vi bliver færdige med at diskutere, siger Jan Hjort.

arrow Tidligere Roskilde-formand er talerør for S-oprør
12. maj 2021 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:51
arrow Medlemmer i brev til S-ledelse: Der er ulmen under overfladen
11. maj 2021 kl. 18:39 Opdateret: kl. 18:40
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk