2. december 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Skattestigning er en falliterklæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Skattestigning er en falliterklæring
Roskilde - 01. oktober 2019 kl. 17:24
Af Steen Østbjerg

- Vi synes overhovedet ikke, Roskilde er i en situation, hvor vi har brug for en skattestigning. Det er en falliterklæring.

arrow Læs også: Borgmester om skattehop: Det bliver ikke hårdt

Så siger Jette Tjørnelund, gruppeformand for Venstre, der sammen med Konservative stemte imod, da S sammen med SF, EL og R besluttede at sende en mail til KL og lægge en billet ind på skattestigninger på samlet 94,5 millioner kroner. 86,5 millioner kroner skal komme ved at hæve grundskylden med fire promille, og de sidste otte skal skaffes ved at skrue dækningsafgiften i vejret.

Hvis ansøgningen bliver besvaret med grønt lys til skattestigningerne, vil det dog kun være en fjerdedel af provenuet, Roskilde selv får glæde af i 2020, hvilket i Jette Tjørnelunds optik kun gør hele øvelsen endnu mere meningsløs.

- Det er ikke så mange penge, man får ud af det det første år, og de penge ville vi nok kunne finde ved fornuftige besparelser. Derfor er det helt unødvendigt. Vi synes, at vi som kommune har en forpligtelse til at bruge pengene bedst muligt, og det, der sker nu, er, at vi bare sender regningen videre til boligejerne og erhvervslivet, siger hun.

Skattestigningen ikke er definitivt på plads endnu, men hun anser det for helt usandsynligt, at flertallet med Socialdemokratiet i spidsen ikke vil benytte de muligheder, der er.

- Hvorfor ville man ellers søge om lov til at sætte skatten op, hvis man ikke vil benytte sig af det? Men jeg har meget svært ved at finde argumenterne for, at Roskilde skulle være en af de kommuner i landet, som har størst behov for en skattestigning. Jeg har spurgt til det, men jeg fik ikke noget svar. Roskilde har en stor indtægt på indkomstskatten, hvor vi er blandt de kommuner med den højeste indtægt pr. indbygger, og vi ligger pænt i midten, når det handler om indtægter fra boligskatterne. Vi har en god social profil, og vi ligger i et smørhul tæt ved København. Hvis ikke vi skulle kunne få det til at hænge sammen, hvem skulle så kunne? spørger Jette Tjørnelund.

arrow VK lægger 100 millioner i kassen
11. oktober 2019 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:43
arrow Umage budgetgruppe dæmper skattehop
06. oktober 2019 kl. 21:28 Opdateret: kl. 21:28
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk