22. september 2020
Per Madsen er talsmand for den flertalsgruppe, der blev kørt ud på et sidespor ved et manipuleret valg i Brandkassen. Han mener, der nu bør holdes et nyt valg, så nye - og retmæssigt valgte - delegerede kan bestemme, hvad der skal ske med selskabets egenkapital på mere end 85 millioner kroner. Foto: Kim Rasmussen
Per Madsen er talsmand for den flertalsgruppe, der blev kørt ud på et sidespor ved et manipuleret valg i Brandkassen. Han mener, der nu bør holdes et nyt valg, så nye - og retmæssigt valgte - delegerede kan bestemme, hvad der skal ske med selskabets egenkapital på mere end 85 millioner kroner. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Retfærdigheden er på vej til at ske fyldest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Retfærdigheden er på vej til at ske fyldest
Roskilde - 29. november 2019 kl. 13:21
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For det flertal af kunder, som blev sat uden for indflydelse ved et manipuleret valg i det lille forsikringsselskab Brandkassen, er tålmodighed en disciplin, der er blevet trænet flittigt. Og den kan der blive brug for meget mere af, forudser gruppens talsmand, Per Madsen.

arrow Læs også: Arvinger slås for del i Brandkasse-millioner

Han er særdeles tilfreds med, at afgørelsen fra Retten i Roskilde om, at de nytegnede tillægsforsikringer, som blev afgørende for valget af delegerede i begyndelse af 2011, nu definitivt står ved magt, men der er stadig lang vej endnu, siger han.

- Det her er bestemt godt. Det er det, vi har arbejdet for i 10 år. Det har været en tid med både op- og nedture i allerhøjeste grad, men vi har været så overbeviste om, at der var noget rivende galt, at vi har fortsat, og jeg håber og tro stadigvæk, at retfærdigheden sker fyldest. Dér er vi nu nået et godt stykke af vejen, siger Per Madsen.

I dag handler Brandkasse-sagen i høj grad om, hvem der skal være med til at bestemme, hvad der skal ske med Brandkassens formue, som ifølge det netop offentliggjorte 2018-regnskab er på 85,5 millioner kroner. Per Madsen mener, der bør vælges nye delegerede hurtigst muligt, men der kan være flere tvister, der skal afgøres, fx om antallet af kunder, der skal have del i en udlodning af Brandkassens egenkapital på 85,5 millioner kroner.

Ifølge Martin Laugesen er antallet 26 og inkluderer ikke en eneste fra flertalsgruppen. Per Madsen mener, at langt flere har ret til at få del i formuen, eftersom bestyrelsen under Bjørn Laugesens ledelse i flertalsgruppens optik gjorde sig store anstrengelser for at »ryste træet« for selv mangeårige medlemmer med det formål, at en udlodning kun ville komme et begrænset antal personer til gode.

- Det var en bevidst strategi, der blev valgt for Brandkassen under Bjørn Laugesens ledelse, og sagen er slet ikke slut. Hvis det kommer dertil, at fx kun 25 procent af kunderne får del i en udlodning... jeg ved ikke, om det er rimeligt, for jeg er helt overbevist om, at det har været så planlagt hele vejen igennem. Måske skulle det være alle kunderne? Jeg ved slet ikke, hvor vi lander, siger Per Madsen.

arrow Retten underkender forsikringer efter valgfusk
15. juni 2017 kl. 12:21 Opdateret: kl. 11:28
arrow Slagsmål dræner pengetanken
15. maj 2017 kl. 18:33 Opdateret: kl. 12:45
arrow Sensationel udvikling i forsikringsgyser
04. april 2015 kl. 05:43 Opdateret: kl. 10:11
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk