14. juli 2020
Joy Mogensen mener, at det er utilfredsstillende og utrygt, at prognoserne for, hvor meget vandet stiger i fjorden, når det er stormvejr, er så upålidelige, som de har vist sig at være. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Joy Mogensen mener, at det er utilfredsstillende og utrygt, at prognoserne for, hvor meget vandet stiger i fjorden, når det er stormvejr, er så upålidelige, som de har vist sig at være. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Meldinger fra DMI helt hen i vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Meldinger fra DMI helt hen i vejret
Roskilde - 03. januar 2019 kl. 13:22
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en prognose for, hvor højt vandet vil stige, ikke holder stik, er det mere undergravende, end hvis der slet ikke havde været en prognose.

arrow Læs også: Forhøjet vandstand: Her bliver det værst

Det mener Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), efter at stormen Alfrida pressede vandet op i 1,51 meter over dagligt vande - 40 centimeter højere, end DMI forudsagde.

- Det er mere held end forstand, at det ikke gik galt, og når det ikke gjorde det, skyldes det en meget gavmild sikkerhedsmargin, som blev lagt ind, og en stor indsats af rigtig mange frivillige, siger Joy Mogensen.

Arbejdet med at forbedre grundlaget for vejrprognoserne er i gang, men afsluttes først om tre-fire år. Det er for langt ude i fremtiden, mener Joy Mogensen, som opfordrer til en hurtigere proces.

- Jeg hører, at meteorologerne hele tiden tilpasser modellen, men det har vi hørt på i fem år nu. I min verden er det absurde arbejdsbetingelser, når man ikke engang med en betydelig sikkerhedsmargin er i stand til at beskytte sig tilstrækkeligt. Vejrprognoser er et et helt essentielt arbejdsredskab. Jeg ved godt, de aldrig kan blive 100 procent sikre, men det her er jo ikke et spørgsmål om, om man skal have paraply med på arbejde eller ej, siger Joy Mogensen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow På den sikre side
14. januar 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 14:24
arrow DMI advarer: Nu stiger vandet igen
14. januar 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 11:04
arrow Kraftig blæst og kulde kan udfordre morgentrafikanter
14. januar 2019 kl. 07:20 Opdateret: kl. 07:22
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk