28. september 2020
Simone Henriksson fra Malmö blev Roskildes stærkeste. Hun oplever, at der bliver set lidt skævt til stærke kvinder, men det vil hun forsøge at ændre på. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Simone Henriksson fra Malmö blev Roskildes stærkeste. Hun oplever, at der bliver set lidt skævt til stærke kvinder, men det vil hun forsøge at ændre på. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Kvinder kan også være stærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Kvinder kan også være stærke
Roskilde - 12. august 2019 kl. 14:32
Af Kristian Jørgensen

- Jeg synes, det er sjovt at være stærk. Jeg kan godt lide at være stærk og flytte tunge ting og ukurante genstande som sten, kævler og lastbiler, siger 30-årige Simone Henriksson med et stort smil.

arrow Læs også: Roskilde-klub gav DM i kæmpegræskar et løft

Hun har lige trukket en 12 ton tung lastbil 20 meter, og snart skal hun som med sine tatoverede arme forsøge at løfte en 40 kilo ting metal-kævle så mange gange op i luften som muligt på et minut.

- Jeg er nybegynder, siger hun om sig selv, fordi hun først begyndte at træne til stærkmandskonkurrencer for et år siden, og for fire måneder siden fik hun en rygskade og måtte starte forfra.

Det er nu ikke til at se, for ved »Roskildes Stærkeste 2019« hos Roskilde Atlet Klub er hun den stærkeste af de fire kvinder.

Simone Henriksson er vild med konkurrencerne, træningen og det stærke sammenhold blandt udøverne, men mange forstår ikke sporten. Slet ikke at en kvinde konkurrerer i den slags, for det er enten for tungt, for farligt eller ikke feminint.

- Kvinder kan også godt være stærke. Vi behøver ikke at stå bag nogen andre, og vi kan også godt være i rampelyset, siger Simone Henriksson.

arrow Video og billeder: De kæmper om at blive Roskildes stærkeste
10. august 2019 kl. 12:48 Opdateret: kl. 13:17
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk