1. oktober 2020
Direktør for Østsjællands Beredskab, Lars Robetjé, er også direktør i det ny Roskilde Brandvæsen, hvor man går tilbage til de gamle døgnvagter i stedet for de mere mandskabskrævende 12-timersvagter, og hvor serviceopgaverne forsvinder. Derfor er det nødvendigt at skære ned på mandskabet, men fyringerne er sket efter et objektivt pointsystem, siger han. Foto: Thomas Olsen
Direktør for Østsjællands Beredskab, Lars Robetjé, er også direktør i det ny Roskilde Brandvæsen, hvor man går tilbage til de gamle døgnvagter i stedet for de mere mandskabskrævende 12-timersvagter, og hvor serviceopgaverne forsvinder. Derfor er det nødvendigt at skære ned på mandskabet, men fyringerne er sket efter et objektivt pointsystem, siger han. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Fyringer sker på objektiv baggrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Fyringer sker på objektiv baggrund
Roskilde - 19. oktober 2019 kl. 07:51

- Når man bliver ramt af en fyring, vil man nok altid føle »Hvorfor lige mig?« og søge at finde en årsag. Men jeg sidder i den anden ende og skal forsøge at få økonomien til at hænge sammen, og hvis vi ikke tilpasser organisationen, kommer vi i en situation næste år, hvor vi igen mangler penge.

arrow Læs også: Brandfolk: Fyringer ligner en udrensning

Sådan lyder det fra Lars Robetjé, direktør i Østsjællands Beredskab og også direktør i det kommende Roskilde Brandvæsen, som fra årsskiftet tager over, når ØSB nedlægges. Og når der bliver færre folk i den ny organisation, hænger det ifølge direktør sammen med økonomien, ikke med et ønske om at lukke munden på nogen.

Fyringerne af fire brandfolk kritiseres, fordi erfarne brandfolk bliver hældt ud, mens folk, der oprindeligt blev taget ind i organisationen for at varetage de serviceopgaver, man mister til nytår, får lov at blive i organisationen på bekostning af de erfarne - og måske mere kritiske - kolleger.

Men det ville ikke være muligt at nedlægge serviceafdelingen og isolere fyringerne til den.

- Serviceafdelingen eksisterer slet ikke, for servicefolkene og brandfolkene er for længst blevet integreret til én enhed og arbejder på lige fod med hinanden. Alle har samme uddannelse, og hos os kører vi ikke efter »sidst ind, først ud«-princippet, siger Lars Robetjé.

I stedet er udvælgelsen af, hvem der kan fortsætte, og hvem der skal ud, sket gennem en individuel vurdering af hver enkelt medarbejder.

- Vi satte 17 kriterier op og bedømte hver enkelt på både hårde og bløde værdier, faglig kunnen og sociale kompetencer, og så har der været en simpel pointgivning for hver kriterium, og så har vi valgt alene ud fra pointene. Så det har været en objektiv vurdering af alle. Det, synes vi, var den mest fair måde at gøre det på over for både yngre og ældre, siger Lars Robetjé, der afviser, at der er sket fyringer med manglende kompetencer som begrundelse.

Han bekræfter desuden, at kommunens udgifter til at drive Roskilde Brandvæsen bliver 8,8 millioner kroner højere end bidraget til Østsjællands. Forøgelsen af budgettet skal dog ikke bruges på mandskabssiden, men til at indhente et stort efterslæb på investeringer og fornyelse af udstyr og køretøjer.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

arrow Erfarne brandfolk bliver ofret i fyringsrunde
19. oktober 2019 kl. 05:24 Opdateret: kl. 16:05
arrow Brandvæsen bliver 8,8 millioner kroner dyrere
10. april 2019 kl. 14:56 Opdateret: kl. 12:20
arrow - Vi kan ikke køre videre med et haltende beredskab
14. december 2018 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:10
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk