21. april 2019
Onsdag eftermiddag var det Sindets dag, og for sjette år blev det markeret med et optog, hvor omkring 15 mennesker deltog. Foto: Katrine H. Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Onsdag eftermiddag var det Sindets dag, og for sjette år blev det markeret med et optog, hvor omkring 15 mennesker deltog. Foto: Katrine H. Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er stadig tabubelagt at være psykisk syg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er stadig tabubelagt at være psykisk syg
Roskilde - 11. oktober 2018 kl. 13:51
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For sjette år i træk blev Sindets dag markeret i Roskilde af en lille, men passioneret gruppe mennesker. Tilstandene i psykiatrien går dog stadig den forkerte vej, lyder det fra de fremmødte.

arrow Læs også: Sindets dag fejret på gaden og i domkirken

Budskabet stod klart for de omkring 15 mennesker, der for sjette år i træk var mødt op for at markere Sindets dag i Roskilde.

Trods vedvarende fokus på psykiske sygdomme hvert år, er tilstandene i psykiatrien ikke blevet forbedret, og der findes stadig tabuer ved at være psykisk syg.

Initiativholderen er Mikael Franck, der er tidligere patient på Sct. Hans og stifter af foreningen fugleskræmslet.

- Det er desværre stadig tabubelagt at være psykisk syg. Jeg fortalte aldrig mine naboer eller arbejdskollegaer om min baggrund. Det er noget, der er meget svært at snakke om for de fleste. Det var også derfor, jeg oprettede Fugleskræmslet, for at gøre noget for de udsatte og få bedre vilkår for psykisk syge, siger Mikael Franck og fortsætter:

- Tilgangen til patienterne på psykiatrien er meget anderledes end for en del år siden. Der er ikke længere tid til den omsorg, patienterne har brug for. For år tilbage ville personalet gerne bruge nogle minutter i deres fritid på patienterne. Det er der slet ikke tale om nu.

Læs mere i Dagbladet Roskilde torsdag

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk