3. juni 2020
24-årige Sif Wiimh (midten) har tit været til Nordisk Dans i København, men da hun bor i Roskilde, er hun glad for, at hun også kan gå til det i sin hjemby. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

24-årige Sif Wiimh (midten) har tit været til Nordisk Dans i København, men da hun bor i Roskilde, er hun glad for, at hun også kan gå til det i sin hjemby. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er så fedt, at det er kommet til Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er så fedt, at det er kommet til Roskilde
Roskilde - 09. januar 2020 kl. 18:24
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 24-årige Sif Wiimh er det perfekt, at Nordisk Dans er kommet til Roskilde og arrangerer danseaftener med folkemusik og folkedans for unge. Hun har været til Nordisk Dans i København flere gange, men bor i Roskilde, så nu har hun fået kortere vej til dansen.

arrow Læs også: Roskildes klassiske kræfter i et tættere samarbejde

- Det er så fedt, at det er kommet til Roskilde. Det er dejligt, at det bliver spredt blandt de unge, siger hun.

Sif Wiimh har interesseret sig for folkedans og folkemusik fra en tidlig alder. Hun er vokset op nær folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole ved Sorø, hvor hun lærte danse og sang folkeviser. Det var også her, hun blev anbefalet at tage på folkemusikstævnet Rod, hvor hun mødte andre unge med samme interesser, og det var i den forbindelse, at hun hørte om Nordisk Dans.

- Jeg var også til Rødder, Fødder og Stemmer i sommer, hvor det blev annonceret, at Nordisk Dans ville komme til Roskilde, siger hun.

Sif Wiimhs interesse har ført til, at hun i dag læser musikvidenskab og har skrevet en bachelor om folkemusik.

- Nordisk Dans er ikke bare et bal, fordi der er instruktør på, så man bliver ikke bare kastet ud i det. Jeg har lært dansene ved at prøve mig frem, men jeg lærer faktisk også noget ved at lytte til instruktøren, men samtidig kan jeg hjælpe de nye. Der er mange, som både kommer her og i København, og der er flere, som allerede er blevet ret dygtige. Det er dejligt, at så mange har lyst til at være med og vil være med til at bidrage, siger hun.

arrow Nyt samarbejde skal gøre Roskilde til folkemusikkens by
24. januar 2020 kl. 14:20 Opdateret: kl. 12:11
arrow Billeder: Træbåde, folkemusik og 50 år for Vikingeskibsmuseet
17. august 2019 kl. 14:55 Opdateret: kl. 15:20
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk