17. december 2017
Finansiel Stabilitet mener, at Roskilde Banks bestyrelse med sin passivitet ikke kan frasige sig ansvar for, at tingene gik skævt. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Finansiel Stabilitet mener, at Roskilde Banks bestyrelse med sin passivitet ikke kan frasige sig ansvar for, at tingene gik skævt. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Bankens bestyrelse forsømte sin pligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Bankens bestyrelse forsømte sin pligt
Roskilde - 28. marts 2017 kl. 16:13
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er først og fremmest de fysiske dokumenter, der beviser, at Roskilde Banks ledelse har et ansvar for, at banken endte med at lide store tab. Det slog Finansiel Stabilitets advokat, Christian Alsøe, fast, da han indledte sin procedure i landsretssagen, hvor FS har rejst krav på en milliard kroner mod bankens bestyrelse, direktion og revision.

arrow Læs også: Banksagen: Superligaen overskyggede alt

Sagen koncentrerer sig om de tre kalenderår 2005-2007, og alene i dén periode kan bestyrelsens indstilling have skiftet, bemærkede Christian Alsøe. Desuden er det efterhånden så længe siden, at de mellemliggende år også kan have påvirket det, som vidner har fortalt undervejs i sagen, som startede for snart halvandet år siden.

- Men dokumenterne, vi har i sagen - de ændrer sig ikke, konstaterede Christian Alsøe.

Første del af proceduren sigtede på bestyrelsens ansvar. Han mindede om, at samtlige beslutninger, der blev truffet af bestyrelsen, blev truffet i enighed. Det fremgår af beslutningsprotokollen, som han brugte en del tid på. Den er især interessant på grund af de ting, den ikke indeholder.

Loven siger ellers klart, at protokollen fx skal vise, hvem der deltager i møderne, og hvilke drøftelser bestyrelsen har haft. Ingen af delene var tilfældet før midten af 2008, hvor Søren Kaare-Andersen var tiltrådt som direktør i banken. Indtil da var bestyrelsesprotokollen håndskrevet og fyldte næppe en side pr. møde.

- Vi har hørt, at bestyrelsesmøderne varede omkring halvanden time, og at lånesagerne blev gennemgået systematisk, uanset om det var store sager eller små. Så siger det sig selv, at der ikke har været meget tid til nogen af dem. Og i protokollen kan man slet ikke se, hvad der er besluttet om dem, sagde Christian Alsøe.

Han sammenlignede med en anden bankprotokol, der har været fremlagt i en anden retssag, nemlig den fra Capinordic Bank, hvor det var protokolleret, hvad hver enkelt bestyrelsesmedlem havde ment om hver eneste sag.

- Det illustrerer, hvad man også måtte forvente af en bank som Roskilde Bank, mente Christian Alsøe og tilføjede, at bestyrelsen derved forsømte sit ansvar til at sende budskaber til direktionen gennem protokollen.

arrow Banksagen: Festivalboss' klausul forsvandt
29. marts 2017 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk