29. maj 2020
Der bliver kun to skoleklasser tilbage på Vor Frue Skole med den omorganisering, budgetforliget medfører. Det er de ikke så glade for i landsbyen, hvor formanden for skolebestyrelsen har svært ved at se, det skulle være en sikring af skolen. Foto: Lars Ahn Pedersen
Der bliver kun to skoleklasser tilbage på Vor Frue Skole med den omorganisering, budgetforliget medfører. Det er de ikke så glade for i landsbyen, hvor formanden for skolebestyrelsen har svært ved at se, det skulle være en sikring af skolen. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Alle ved, at det her er en skolelukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Alle ved, at det her er en skolelukning
Roskilde - 31. august 2018 kl. 18:05
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev nærmest lanceret som en heltemodig redning af Vor Frue Skole, at partierne bag budgetforliget er blevet enige om at skære skolen ned til 0.-3. klassetrin fordelt på to klasser samt at rykke skolen sammen med det lokale børnehus.

arrow Læs også: Vor Frues børn giver deres besyv med

Sådan ser de ikke helt på det i Vor Frue.

- Der er nok ikke nogen forældre, der synes, det her er en ideel situation. Man synes, at den nuværende ordning fungerer godt, og børnene siger selv, at det fungerer godt at skifte til Østervangsskolen (i sjette klasse, red.), når man når en passende alder og selv kan cykle på en skolevej, der ikke er den sikreste i Roskilde Kommune, siger skolebestyrelsesformand Søren Egemar Knudsen.

Han mener, at kommunen bondefanger de familier, der er flyttet til Vor Frue, netop fordi det er et lokalsamfund med skole og et trygt børnemiljø.

- Alle ved godt, at det her en skolelukning. Vi ser det som, at det er den pæne måde at gøre det over for borgene, når man siger, at nu er det jeres ansvar, men det er på nogle konditioner, som gør det svært at lykkes, siger skoleformanden.

I Børnehuset Spiloppen er de forundrede over at læse, at de skal flytte over i skolens nuværende sfo.

Børnehuset har ikke selv fået noget at vide og har nu efterspurgt et udspil fra kommunen om, hvad den har forestillet sig.

- Spiloppen er jo en selvejende instistution, og det kan de ikke gøre så meget ved, så vi kunne godt tænke os at vide, hvad de mener, Spiloppens rolle er, siger bestyrelsesformand Danny Olsen.

arrow EL til Vor Frue: Klø på!
13. september 2018 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:18
arrow Følelsesladet borgermøde om miniputskole
07. september 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 11:09
arrow Fire skoler bliver lagt sammen
29. august 2018 kl. 20:35 Opdateret: kl. 20:35
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk