20. juni 2021
Kun seks kandidater fik flere stemmer Anna Bondo Nielsens 738, men hun var ikke i stand til at sprænge liste Ø. Foto: Steen Østbjerg
Kun seks kandidater fik flere stemmer Anna Bondo Nielsens 738, men hun var ikke i stand til at sprænge liste Ø. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så tæt var liste på at blive sprængt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så tæt var liste på at blive sprængt
Roskilde KV17 - 23. november 2017 kl. 15:56
Af Steen Østbjerg

Partilisten holdt, men det var ganske tæt på, at en af valgets helt store profiler, Anna Bondo Nielsen, havde fået en plads i det ny byråd.

For anden gang i træk blev skolelæreren fra Østervangsskolen topscorer blandt Enhedslistens kandidater, og for anden gang var hun blandt de 10 kandidater med de største personlige stemmetal. Men i 2013 stod hun som nummer fem på partiets prioriterede partiliste, hvorfra tre blev valgt, og denne gang var hun nummer tre, hvor EL kun fik to mandater. De gik til nummer et og to på listen, Henrik Stougaard og Susanne Lysholm Jensen, selv om ingen af dem fik blot halvt så mange stemmer som Anna Bondo Nielsens 738. Hun ville være kommet ind som den første, hvis det alene havde været de personlige stemmer, der talte.

På valgnatten erklærede hun sig selv som tilhænger af partilister, men da de personlige stemmer var talt op, stod det klart, at hun var ganske tæt på at sprænge dem.

Efter valgloven tildeles stemmer, der er sat ved partiet, først til kandidat nummer ét, indtil denne har nået fordelingstallet. Det var 1187, og med 380 stemmer til Henrik Stougaard »slugte« han 807 af listestemmerne. Susanne Lysholm Jensen opnåede 327 personlige stemmer og blev tildelt resten af listestemmerne. Det var 476, og dermed kom hun op på 803 stemmer.

Med andre ord var der 65 stemmer, der denne gang skilte Anna Bondo Nielsen fra en plads i byrådet.

Som DAGBLADET omtalte i onsdagsavisen, ville Enhedslisten havde vundet det tredje mandat, hvis partiet havde været i valgforbund kun med Alternativet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk