20. oktober 2018
Socialdemokraten Joy Mogensen foran rådhuset, hvor hendes navn har stået på døren til borgmesterkontoret de seneste seks år. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokraten Joy Mogensen foran rådhuset, hvor hendes navn har stået på døren til borgmesterkontoret de seneste seks år. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-tog bliver dyrt på sigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-tog bliver dyrt på sigt
Roskilde KV17 - 12. november 2017 kl. 14:27
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge har det. Hillerød har det. Frederikssund har fået det. Men Roskilde vil ikke.

I flere omgange har et samlet byråd sagt høfligt, men bestemt nej tak til at få S-banen forlænget, så den når helt til Roskilde Station. Første gang var endnu før beslutningen om at anlægge København-Køge-Ringsted-banen var truffet, og mens et femte spor på Roskilde-København-strækningen var det billigere alternativ, som Folketinget endte med at vrage. Anden gang blev der alene set på at inddrage de to nordlige spor til S-tog, og også det afviste Roskilde.

Blandt S-togsmodstanderne er Joy Mogensen, og selv om der også i hendes partis egne rækker kan spores en opblødning over for S-toget, vil hun fortsat kæmpe imod.

- Jeg er sikker på, vi kommer til at diskutere det i den kommende periode, men jeg synes stadig ikke, det er et alternativ til regionaltog. Nogle prøver at siger, at vi kan få både S-tog og regionaltog, men dén virkelighed har jeg aldrig befundet mig i. Kommer S-toget, vil det på sigt komme til at koste regionaltog, og S-toget kommer i hvert fald ikke Viby til gode, siger Joy Mogensen.

- Hvis vi efterspørger regionaltog, har vi også mulighed for at få det lufthavnstog tilbage, som også vil give forbindelse til Ørestad, hvor der er rigtig mange arbejdspladser, så for mig handler det om at sikre regionaltogsforbindelserne. Det har førsteprioritet. Andenprioriteten er at få gode forbindelser mellem Køge og Roskilde, for selv om vi kæmper for at Roskilde Sygehus, vil der være funktioner, der bliver flyttet til Køge. Derfor er det også positivt, at regionen har overtaget driften af Lille Syd-banen, for det er også i regionens interesse at skabe gode forbindelser, så regionen hænger sammen. Og som det tredje punkt håber jeg, der kommer en debat om vejen til Ringsted. Jeg vil gøre det til en prioritet at få udvidet den, for folk holder i kø både om morgenen og igen om eftermiddagen. Det er vores mål at få opgraderet den vej, siger Joy Mogensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk