15. oktober 2018
Bent Jørgensen, spidskandidat for Venstre. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Bent Jørgensen, spidskandidat for Venstre. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde skal kobles bedre på Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde skal kobles bedre på Køge
Roskilde KV17 - 10. november 2017 kl. 15:12
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nogle er det nærmest tabu at nævne købstaden, som er Roskildes nærmeste naboby. Blot en snes kilometer adskiller Roskilde og Køge, der altid har ligget i konkurrence og altid har målt sig op imod hinanden - en sammenligning, der historisk er faldet ud til fordel for Roskilde, som dog alligevel ikke ville tåle at have et rådhus med adresse på Køgevej.

Bent Jørgensen mener dog, at de er på tide at bide hovedet af al skam og erkende, at forholdet i disse år er ved at ændre sig.

- Roskilde har tabt for mange kampe, der handler om offentlige investeringer. Sygehuset. Jernbanen. Jeg tror, at Roskilde skal gøre sig meget umage med at koble sig på den udvikling, der kommer til at ske i Køge, hvor der kommer en kæmpe boligudbygning og maser af nye arbejdspladser i de kommende år, så vi kommer til at kæmpe hårdt, hvis vi også fremover skal være den førende by i regionen. Der bliver lagt solide investeringer i infrastrukturen, som siger sparto til alt, og der har vi tabt for meget.

- Skal man så råbe på en motorvej til Ringsted? Jeg er mere tilbøjelig til at tro, at man i stedet skal satse på en opgradering af forbindelsen til Køge. Den kan bruges både, når man skal til sygehuset og til den nye station Køge Nord - og den kan bruges som hurtig adgang til motorvejen, siger Bent Jørgensen.

Han vurderer, at en udvidelse af vejen mod Køge yderligere har den fordel, at den vil være langt lettere at få gennemført, fordi den vil være betydeligt billigere end en tilsvarende udvidelse af vejen mod Ringsted.

Forbedrede muligheder for at komme til motorvejen er først og fremmest til gavn for bilisterne, men i Bent Jørgensens optik er det også nødvendigt hele tiden at holde fokus på at optimere togforbindelserne til og fra stationerne i Roskilde, og han tror ikke, at fremtiden er S-tog.

- Vi har ingen berøringsangst for at diskutere de forskellige muligheder, der er, og jeg tror ikke, vi kommer til at diskutere S-tog i traditionel forstand, hvis vi skal have et supplement til regionaltogene. Der har været en lidt passiv tilgang til hele togproblematikken, men det nytter ikke at stikke hoved i busken. Vi må diskutere alle de teknologiske muligheder, fordi de forskellige togtyper smelter sammen - og i den sammenhæng må vi også holde fast i at få et ekstra stop syd for Roskilde. Da det var der (mens Lejre Station var lukket, red.), var det en gave til Foskilde, og det kan være med til både at aflaste Roskilde Station og udvikle sig til en stor pendlerstation, siger Bent Jørgensen.

- Flertallet har ofte været lidt fintfølende over for at diskutere disse ting, men det kan være, vi kan blive enige lokalt om, hvad vi vil arbejde for. Bi skal være åbne som politikere. En af styrkerne ved det lokale demokrati er, at vi tær tage nogle diskussioner, også selv om vi ikke har en standardløsning parat. Vi kan have nok så meget branding af kommunen men hvis vi ikke får de store parametre på plads, nytter det ikke noget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk