20. juni 2021
Jette Tjørnelund mere end fordoblede sit stemmetal fra 2013 og blev Venstres nummer tre ved at tale Viby og børn. Det sidste var emnet, da hun tog børnebrillerne på under et af mange vælgermøder. Foto: Kristian Jørgensen
Jette Tjørnelund mere end fordoblede sit stemmetal fra 2013 og blev Venstres nummer tre ved at tale Viby og børn. Det sidste var emnet, da hun tog børnebrillerne på under et af mange vælgermøder. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hun blev valgets højdespringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun blev valgets højdespringer
Roskilde KV17 - 24. november 2017 kl. 14:43
Af Kristian Jørgensen

De 640 krydser ud for Venstres Jette Tjørnelund trak ikke overskrifter efter stemmeoptællingen, men kandidaten fra Viby blev valgets højdespringer målt på procentvis fremgang fra sidste valg.

Hele 137 procent voksede stemmetallet for Jette Tjørnelund, der med sine 274 stemmer i 2013 blev nummer 10 i Venstre og suppleant til byrådet, hvor hun i foråret fik fast plads i stedet for den fraflyttede Mads Ravndrup Thomsen.

Socialdemokratiets Tomas Breddam er med en fremgang på 127 procent nummer to på listen. Han fik 306 stemmer, hvilket selvfølgelig er lidt vanskeligt at sammenligne med hans partifælle Joy Mogensens fremgang på 3513 stemmer, som »kun« er 30 procent mere end sidste valg.

Blandt dem der ikke blev valgt, men har stillet op før, er der nogle endnu større spring. Jan Herskov er siden 2013 skiftet fra Venstre til Dansk Folkeparti, hvor han nu er suppleant for partiets tre byrådsmedlemmer efter en personlig fremgang på hele 386 procent. Det er dog fra et udgangspunkt på bare 42 stemmer.

Hvor Jette Tjørnelund gik frem fra en 10. til en tredjeplads i Venstre, har andre mærket partiets nedtur på de personlige stemmetal. Evan Lynnerup kom med 984 stemmer i top fem i 2013, men mistede 51 procent af sine stemmer og blev kun Venstres nummer fem med sine 482 stemmer.

Peter Madsen gik det værre for, da han ikke kom i byrådet efter at have mistet 48 procent af sine stemmer.

Trods Socialdemokratiets fremgang gik det heller ikke godt for deres nummer to ved sidste valg, Claus Larsen, der mistede 47 procent af sine 764 stemmer.

Et kuriosum i den afdeling er, at Liberal Alliance trods en fremgang til partiet, oplevede tilbagegang for spidskandidaten. Knud Damgaard fik 41 procent færre stemmer end David Arborg, der stillede op i 2013.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk