12. april 2021
Ved siden af sit lokalpolitiske virke arbejder Henrik Stougaard som landssekretær for Danmarks Lejerforeninger på hjørnet af Algade og Skt. Peders Stræde. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ved siden af sit lokalpolitiske virke arbejder Henrik Stougaard som landssekretær for Danmarks Lejerforeninger på hjørnet af Algade og Skt. Peders Stræde. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten føler sig alene ude på venstrefløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten føler sig alene ude på venstrefløjen
Opdateret 07. november 2017 kl. 13:16
Roskilde KV17 - 27. oktober 2017 kl. 16:02
Af Kristian Jørgensen

Når der ved et byrådsmøde bliver markeret modstand på et punkt, hvor resten af byrådet er enigt, kommer det ofte fra et af Enhedslistens tre sæder. Partiets spidskandidat, Henrik Stougaard, kan dog ikke genkende sig selv og partifællerne som en flok rasmus modsat-politikere, der er imod alting.

arrow Læs også: Henrik Stougaard har deltaget i sit sidste byrådsmøde

- Der er rigtig mange ting, vi stemmer for, men man lægger mest mærke til de steder, hvor folk larmer, siger Henrik Stougaard.

Han har opgjort, at byrådet er enigt om 80 procent af sagerne. I 70 procent af de øvrige sager stemmer Enhedslisten sammen med Socialdemokratiet og Venstre.

- Det er med resten af sagerne, vi prøver at vække et eller andet, fordi vi synes, det er forkert. Typisk gør vi det, når vi tror, noget af baglandet i Venstre og Socialdemokratiet har nogle synspunkter, der er sammenfaldende med vores, siger Henrik Stougaard.

Hvis Enhedslisten bare var symbolsk på tværs, ville de markere modstand i alle faser af en sag, hvor de er uenige med flertallet. Ifølge Henrik Stougaard går de mere pragmatisk til værks og stemmer imod, når der er en chance for at påvirke sagen.

Enhedslisten betragter sig i dag som det eneste tilbageværende venstrefløjsparti i byrådet. Henrik Stougaard nyder dog ikke at have den venstre banehalvdel for sig selv.

- Vi vil meget gerne ikke være alene. I mine øjne er det et stort tab for byrådet, at vi i hvert fald funktionelt er det eneste venstrefløjsparti. Vi ville rigtig gerne have selskab af SF, men funktionelt er det rigtig svært at se, de er det, siger Henrik Stougaard, der vel at mærke selv var SF-spids, da partiet for otte år siden fik et kanonvalg med syv mandater.

Nu ser han SF som et parti, der spiller på midten mellem de borgerlige og socialdemokraterne. Alternativet er kommet til og ligger på omgangshøjde med Enhedslisten, når det kommer til grøn politik, men fordelingspolitisk er Enhedslisten det eneste rigtigt røde parti.

- Vi skal mindske uligheden. Vi går ikke ind for en total omfordeling, men alle skal have samme muligheder for at forme deres egen tilværelse. Vi tror ikke på, at det at øge uligheden hjælper de svagest stillede i samfundet, siger Henrik Stougaard.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde 7. november 2017. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow EL-leder genopstiller ikke: Stougaard står af
27. januar 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:21
arrow Borgmesterkandidat med blåt øje
14. november 2009 kl. 18:26 Opdateret: kl. 18:26
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk