20. juni 2021
Lars-Christian Brask ser tænksom ud med mobilen lige efter at have fået sit stemmetal på 1087 krydser. Erhvervsmanden er ikke meget for at tabe, men han er tilfreds med at få fjerdeflest stemmer, når Venstre samtidig går tilbage. Foto: Kristian Jørgensen
Lars-Christian Brask ser tænksom ud med mobilen lige efter at have fået sit stemmetal på 1087 krydser. Erhvervsmanden er ikke meget for at tabe, men han er tilfreds med at få fjerdeflest stemmer, når Venstre samtidig går tilbage. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brask nåede i mål med sin dyre kampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brask nåede i mål med sin dyre kampagne
Roskilde KV17 - 23. november 2017 kl. 13:38
Af Kristian Jørgensen

Med 1087 stemmer fik Lars-Christian Brask fjerdeflest stemmer i Roskilde og holdt ligesom Venstres nummer et - Bent Jørgensen med 2016 stemmer - næsten fast i sit personlige valgresultat trods et dårligt valg for partiet.

Lars-Christian Brask har spenderet flittigt af egen lomme på sin kampagne og sagde på forhånd, at han ikke ville gå tilbage og slet ikke under 1000 stemmer.

Det sidste klarede han lige med nød og næppe, men han måtte alligevel æde en tilbagegang på 97 stemmer fra sidste valg. Alligevel er han godt tilfreds og bruger en fodboldanalogi til at sætte ord på sin splittelse mellem et godt personligt valg og partiets nederlag.

- Det er lidt ligesom, hvis du spiller en fantastisk fodboldkamp, men holdet taber stadig 2-0. Selvfølgelig er jeg glad og stolt og ydmyg over, at så mange stemmer på mig personligt, men vi er ude af mesterskabskampen. Vi kan sidde på sidelinjen og forsøge at være vagthund, men i realiteten er vi statister og afrundingsfejl de næste år, og det er selvfølgelig ærgerligt. Det er demokratiet, og det må vi bare acceptere og få det bedste ud af det, siger Lars-Christian Brask.

Venstre- og erhvervsmanden har brugt valgkampen til at finde ud af, hvad der fungerer, når han skal føre kampagne til folketingsvalget inden for halvandet år.

Han synes, generalprøven er gået godt.

- Når Venstre går tilbage, og jeg bliver på 1000 stemmer, må det være godt nok. Det er jeg tilfreds med, siger Lars-Christian Brask, der ikke vil oplyse sit valgkampsforbrug, som Altinget tidligere har sat til mellem en kvart og en halv million kroner.

- Jeg bruger det, der skulle til, og det var en lille del af, hvad der blev brugt på Joy, siger han.

Lykkes missionen med at komme i Folketinget, vil han fortsætte med at tage sit byrådsarbejde alvorligt.

- Det er hele pointen, ellers var jeg ikke stillet op til byrådet. Mange af de ting, der bliver besluttet i Bruxelles, Strasbourg og på Christiansborg, skal vi eksekvere lokalt. Der kan jeg være med til at være derude, hvor livet opleves og leves, og jeg kan sikre, at fejlene ikke bliver gentaget inde på Christiansborg, siger Lars-Christian Brask.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk