22. september 2021
Tilhængere og modstandere debatterede ulvens tilbagekomst i Danmark, da dyrskuets hal 5 søndag blev omdannet til forsamlingshus. Foto:
Tilhængere og modstandere debatterede ulvens tilbagekomst i Danmark, da dyrskuets hal 5 søndag blev omdannet til forsamlingshus. Foto:
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulve truer øko-landmænd: - Vi glemmer at naturen kan være farlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulve truer øko-landmænd: - Vi glemmer at naturen kan være farlig
Opdateret 11. juni 2018 kl. 12:13
Roskilde Dyrskue - 11. juni 2018 kl. 09:19
Af Tomas Revsbech

Ni ulveangreb alene i år.
Mellem 100 og 200 af Jørgen Blazejewicz's får er enten døde eller forsvundet, siden ulven kom til Danmark.

arrow Læs også: - Selvfølgelig kan ulven komme til Sjælland

Søndag stod den økologiske jyske fåreavler og landmand i Roskilde Dyrskues interimistiske forsamlingshus for at debattere, om der er plads til ulve i Danmark.

- Som professionel fåreavler er ulven en trussel. Vores får er økologiske, og de græsser store områder af som led i naturpleje. De giver bæredygtigt kød og arbejdspladser. Og det med offentlig støtte. Alt det bliver nu modarbejdet af nogle få ulve, sagde han blandt andet.

Henrik Sundgaard, økologisk mælkeproducent fra Vestjylland ved landsbyen Ørnhøj og bestyrelsesmedlem i foreningen Ulvefrit Danmark, fortalte, at folk i landsbyen Ørnhøj, hvor han bor, er bange for ulven.

- Vi har oplevet en otteårig dreng, der på vej til skole blev fulgt af en ulv, der gik 30 meter bag ham hele vejen. Han går ikke til skole mere selv. Og rygtet spreder sig. Folk er bange, sagde Henrik Lundsgaard, der går ind for, at man på en eller anden måde får reguleret ulven.

Han ville dog ikke nikke ja til, at han selv ville skyde ulven.

Bestyrelsesmedlem Marie-Louise Achton-Lyng fra Danmarks Jægerforbund mener, at der skal være plads til ulven i Danmark.

- Den har været her før. Dengang blev den udryddet. Men det var en anden tid, og vi lever i en anden tid med andre muligheder, sagde hun.

Det var Michael Stolze, biolog og forfatter, enig i.

- Vi har på mange måder en forkert naturforståelse i Danmark. Vi glemmer, at naturen også kan være farlig. Ulven er pisse besværlig, men jeg mener, at vi godt kan indrette os på, at den er her. Vi passer jo også på løven, selv om den er mega farlig. Vi lever i den moderne tid, hvor vi har mange muligheder for at indstille os på og indrette os efter, at der er ulve i Danmark, sagde han.

Ifølge Kristian Poll, Miljøordfører fra Alternativet, bør ulven ikke være noget problem.

Da den er stort set ufarlig for mennesker, handler de problemer, den skaber for fåreavlere og andre landmænd, først og fremmest om penge.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk