17. januar 2019
Jacob Jensen er ud af en landbrugsfamilie og har selv et deltidslandbrug på 12 hektar syd for Holbæk. Den 43-årige politiker har siddet i Folketinget for Venstre siden 2007. Han er finansordfører, tidligere erhvervs- og kommunalordfører og sidder i Miljø- og Fødevareudvalget. Foto: Christian Mikkelsen
Jacob Jensen er ud af en landbrugsfamilie og har selv et deltidslandbrug på 12 hektar syd for Holbæk. Den 43-årige politiker har siddet i Folketinget for Venstre siden 2007. Han er finansordfører, tidligere erhvervs- og kommunalordfører og sidder i Miljø- og Fødevareudvalget. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker: Landmænd skal frigøres fra »fjollede regler«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker: Landmænd skal frigøres fra »fjollede regler«
Opdateret 30. maj 2016 kl. 16:14
Roskilde Dyrskue - 30. maj 2016 kl. 14:03
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske mælkeproducenter kæmper med historisk lave priser. Alene i år er 32 gået konkurs i de første måneder. Samtidig har mange landmænd svært ved at få solgt gården eller bare overdrage den til næste generation.

arrow Læs også: Billedserie: Her er »Miss Sjælland«

Samtidig stiger kravene fra forbrugerne til blandt andet dyrevelfærd.

Sjællandske medier har interviewet politikerne og landmandsønnen Jacob Jensen, om landbrugets udfordringer, og bed ham komme med sit bud på en løsning på landbrugets udfordringer lige nu.

Han mener, at det først og fremmest er markedet, der må rette sig, så landmændene kan tjene penge igen. Og så skal politikerne sikre, at landmændene ikke bliver overdænget med unødige regler og bureaukrati. Men der er også en balance for hvor meget bureaukrati, landmændene kan slippe for, mener han.

- Jeg tror ikke, landbrugspakken redder mælkebønderne, men lempelserne kan være med til at give et lille, men behændigt løft i en positiv retning. Samtidig skal vi passe på med ikke at tage alle nye EU-regler og lave dem til regler i Danmark, som er skrappere end i de andre EU-lande.

- Omvendt kan man heller ikke bare fjerne alle regler og krav. Jeg kan godt forstå, når landmænd irriteres over regler og kontroller. Men i mange af de lande, vi eksporterer til, er fødevaresikkerheden ikke-eksisterende. Der har vi en førerposition, vi ikke må sætte over styr, siger han.

Jacob Jensen mener ikke, at der umiddelbart er brug for skrappere krav til danske landmænd om dyrevelfærd. Tværtimod.

- Vi skal selvfølgelig behandle dyrene godt i Danmark, men det gør landmændene også. Det er jo i deres egen interesse.

- Der vil altid være brodne kar, men vi har allerede høj dyreetik og standarder. Faktisk så høje, at nogle af reglerne er deciderede fjollede. Eksempelvis er der meget præcise regler for, hvor og hvor højt vinduerne skal sidde i en hestestald, og præcist hvor store de skal være. Har man ikke det, må man ikke have heste. Der er vi gået for vidt, siger han.

Læs hele interviewet med Jacob Jensen i mandagens udgaver af DAGBLADET, Nordvestnyt, Sjællandske og Frederiksborg Amts Avis.

Her kan man også læse formand for Økologisk Landsforening Per Kølsters syn på landbrugets udfordringer.

arrow VIDEO: Jernheste overtog showet på dyrskue
06. juni 2016 kl. 10:52 Opdateret: kl. 15:42
arrow »Alle i udkantsdanmark har en hale«
06. juni 2016 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
arrow - Vær med på beatet, flyt på landet
06. juni 2016 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk