17. januar 2019
Per Kølster driver en økologisk øl- og ciderproduktion sammen med sin bror og sønner ved Humlebæk. Han indgår også i driften af Aarstidernes økologiske bedrift samme sted. Han er formand for økologisk landsforening og arbejder desuden med kurser og formidling om økologisk fødevareproduktion. Foto: Kim Rasmussen.
Per Kølster driver en økologisk øl- og ciderproduktion sammen med sin bror og sønner ved Humlebæk. Han indgår også i driften af Aarstidernes økologiske bedrift samme sted. Han er formand for økologisk landsforening og arbejder desuden med kurser og formidling om økologisk fødevareproduktion. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økologer: Bønder mangler nyt blod og penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologer: Bønder mangler nyt blod og penge
Opdateret 30. maj 2016 kl. 14:13
Roskilde Dyrskue - 30. maj 2016 kl. 14:02
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske mælkeproducenter kæmper med historisk lave priser. Alene i år er 32 gået konkurs i de første måneder. Samtidig har mange landmænd svært ved at få solgt gården eller bare overdrage den til næste generation. Gennemsnitsalderen på en dansk landmand sidste år nåede 64 år - og den er stigende.

arrow Læs også: Billedserie: Her er »Miss Sjælland«

Sjællandske medier har interviewet Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, om landbrugets udfordringer, og bed ham komme med sit bud på en løsning på landbrugets udfodringer lige nu.

Han understreger, at der er nogen snuptagsløsninger. Blandt andet fordi mange har så stor gæld, at de reelt er helt fastlåste.

Men han tror, at landbruget tror og forventer, at helt nye typer af investorer i de kommende vil begynde at investere i landbruget.

- Flere forbrugere får smag for økologi og dyrevelfærd, så flere vil gerne lægge om. Men det er svært. Men man kan se nye finansielle aktører på banen, der ville kunne se de langsigtede løsninger, der er i at låne penge til landbruget. Jeg tror, vi med tiden vil se et ganske solidt drej imod, at pengene vil finde vej tilbage til landbruget, siger han.

Han mener, at de nye penge også er helt nødvendige for få nye generationer ind i landbruget.

- Det duer jo ikke, man skal have 40 millioner i baglommen for at købe en gård. Der må skabes nye ejerformer og nye investorer. Jeg tror, der findes investorer og grupper i befolkningen, som vil synes, det vil være interessant at investere i landbruget af andre grunde end det rene afkast, siger han.

Læs hele interviewet med Per Kølster i mandagens udgaver af DAGBLADET, Nordvestnyt, Sjællandske og Frederiksborg Amts Avis.

Her kan man også læse politikeren og landmandsønnen Jacob Jensens (V) syn på landbrugets udfordringer.

arrow VIDEO: Jernheste overtog showet på dyrskue
06. juni 2016 kl. 10:52 Opdateret: kl. 15:42
arrow »Alle i udkantsdanmark har en hale«
06. juni 2016 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
arrow - Vær med på beatet, flyt på landet
06. juni 2016 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk