16. oktober 2019
Ulveentusiast Thomas Boesdahl fortalte under foredrag i dyrskuets forsamlingshus, at når først ulve har fundet et hul i et hegn, angriber de igen og igen. Derfor er det vigtigt at oprete og vedligeholde rovdyrhegn, fortalte han.  Foto: Tomas Revsbech
Ulveentusiast Thomas Boesdahl fortalte under foredrag i dyrskuets forsamlingshus, at når først ulve har fundet et hul i et hegn, angriber de igen og igen. Derfor er det vigtigt at oprete og vedligeholde rovdyrhegn, fortalte han. Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Selvfølgelig kan ulven komme til Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Selvfølgelig kan ulven komme til Sjælland

Ulven er tilbage i Danmark. Indtil videre kun i Jylland. Men på et tidspunkt vil en ulv formentlig forvilde sig til Fyn eller Sjælland.

Opdateret 11. juni 2018 kl. 12:12
Roskilde Dyrskue - 11. juni 2018 kl. 09:19
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vurderer ulveentusiast, Thomas Boesdal, der søndag holdt et velbesøgt foredrag på Roskilde Dyrskue.

arrow Læs også: Ulve truer øko-landmænd: - Vi glemmer at naturen kan være farlig

- En ulv kan svømme op til 13 kilometer, og den kan altså godt finde på at krydse en bro eller rende ned i en tunnel, især hvor der er jernbaner.
- Det er ikke så sandsynligt, men det kan ske, hvis eksempelvis en ulv bliver jagtet af en flok artsfæller, og den kommer til Øresundsbroen, sagde han efter foredraget til DAGBLADET Roskilde.

Boesdahl, der har foretaget en lang række observationer og som en af de få herhjemme har »fanget« ulve på kamera, sker det indimellem at ulve angriber fåreflokke, men yderst sjældent mennesker.

I Indien har ulve ifølge Boesdal dræbt 500 mennesker de sidste 50 år, mens der stort set ikke er sket ulveangreb på mennesker i Norden i samme periode.
Og det skyldes, at livsbetingelserne for ulvene er meget bedre her, end i Indien.

Netop i tilfælde, hvor ulve angriber mennesker eller gentagne gange angriber husdyr, har myndighederne lov til at se bort fra, at ulven er fredet, og skyde de pågældende ulve, fortalte han.

- Og der vil jeg godt slå fast, at hvis en ulv angriber mennesker, er den altså ikke nogen hellig ko for mig. Men det er meget, meget sjældent.
- Når vi kigger på husdyr, så kan vi lære meget af andre lande, hvor man med succes har gjort brug af rovdyrhegn, forklarede han.

Ifølge ulve-entusiasten skal ulven »opdrages«.
Blandt andet ved hjælp af rovdyrhegn, som er almindelige husdyrhegn til eksempelvis får, men med ekstra ståltråde sat på med strøm i.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk