3. august 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gelænder i Folkeparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gelænder i Folkeparken
Roskilde Debat - 07. august 2018 kl. 00:18

Der tales meget i disse tider om tilgængelighed for vore borgere, når de skal benytte læger, den offentlige service, i kirkerne m.v. Dette synes naturligt, at der skal lægges vanskeligheder for dem, når de af en eller anden grund kan være svækket.

En svækkelse kan såmænd være almindelig alderdom, hvor kræfterne ikke længere er så store som tidligere. Her vil en simpel trappe kunne gøre underværker. Det behøver ikke være de store udgifter, men kan være en afgørende forskel for den enkeltes førlighed i det offentlige rum.

Således opdagedes det ved pinsegudstjenesten 2. pinsedag i Folkeparken, når ca. 800 deltagere skulle op ad trapperne, at der var stor forskellighed for den ældre medborger, som også gerne i lighed med de yngre deltagere i gudstjenesten, vil op og få en kop kaffe og en sludder inden, man atter tog hjem. Her ville et gelænder have gjort underværker. Dårligt gående havde haft en mulighed for, ved at støtte sig til gelænderet, at undgå angsten for at falde.

Nu har jeg godt nok læst, at Folkeparken skal prioriteres de unge førlige, men det betyder forhåbentligt ikke, at ældre hermed i praksis bliver forment adgang til arenaområdet. Det være alene eller sammen med f.eks. deres børnebørn.

Med de omkostninger, som kommunen investere i fremtidens Roskilde, så kan et gelænder til at hjælpe ældre medborgere efter min bedste overbevisning ikke så det kommunale budget omkuld.

Venlig hilsen
Vagn Bechmann
Nymarksvænge 8

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk