29. marts 2020
Tilhørerne var opslugte af foredraget om roskildemaleren.
gallery icon

Se billedserie

Tilhørerne var opslugte af foredraget om roskildemaleren.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde med L. A. Ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde med L. A. Ring
Roskilde Avis - 16. februar 2020 kl. 11:30
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At roskildenserne er vilde med den lokale kunstmaler L. A Ring blev bevist mandag sidst på eftermiddagen på Roskilde Bibliotek. Her fortalte cand. mag i engelsk og dansk Finn Agger om dramaet mellem forfatter Pontoppidan, og malerne L. A. Ring og H. A. Brendekilde.

Men inden det hele gik i gang, myldrede det frem med roskildensere, og stolene foran scenen blev fyldt så hurtigt op, at der måtte hentes flere til de mange tilhørere, mens andre efterhånden måtte nøjes med ståpladser.

Tilslutningen var så stor, at Anja fra biblioteket lovede, at stille den store sal til rådighed, næste gang, der skulle fortælles om maleren.

Også medlemmer fra foreningen L. A. Rings Venner glædede sig over, at så mange af deltagerne havde læst om arrangementet i Roskilde Avis og mødte op.

Maleren boede i sine sidste år i Roskilde, og havde sit atelier nedenfor sit hjem i Brøndgade. Førstnævnte har foreningen købt og sat i stand. Og man kan besøge det på eftermiddage i weekenden.

Dramaet, der blev fortalt om i aftenens løb, foregik i en af Pontoppidans bøger, Nattevagten. Her blev maleren både hånet for sine og sit liv. Desuden hentydede forfatteren til, at maleren var utro eller i hvert fald forelsket i en vens kone.

Efter at romanen udkom, brød maleren venskabet med forfatteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk