13. august 2020
Tomas Breddam regner med at kunne gennemføre næste møde i byrådet den 25. marts, hvor kun strengt nødvendige sager kommer på dagsordenen. (Foto: Anders Ole Olsen)
Tomas Breddam regner med at kunne gennemføre næste møde i byrådet den 25. marts, hvor kun strengt nødvendige sager kommer på dagsordenen. (Foto: Anders Ole Olsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil redde job og firmaer: Roskilde pumper 150 mio. ud til virksomhederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil redde job og firmaer: Roskilde pumper 150 mio. ud til virksomhederne
Opdateret 16. marts 2020 kl. 19:07
Roskilde Avis - 16. marts 2020 kl. 19:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For at redde firmaer og job fra at gå ned under corona-krisen pumper Roskilde Kommune nu 150 mio. kroner ud til leverandører hurtigst muligt. Det sker ved at fremskynde betalingen af regninger mest muligt.

- Vi taler om regninger, som kommunen allerede har modtaget, og hvor varerne eller tjenesten er leveret, understreger borgmester Tomas Breddam (S).

- Halvdelen af beløbet, dvs. omkring de 75 mio. kan betales umiddelbart. Den anden halvdel udbetaler vi så hurtigt som muligt, men det kræver jo fortsat en nødvendig kontrol af regningerne, forklarer han.

Beslutningen blev truffet mandag eftermiddag af borgmesteren efter et møde i byrådets central økonomiudvalg, hvor alle de valgte partiers ledere er med. Oprindelig var forslaget stillet af den konservative Lars Lindskov, som er formand for Erhvervsudvalget, hvor flere af de deltagende arbejdsgiverorganisationerne og fagbevægelsen var interesseret i dette skridt.

Senere er forslaget bl.a. også bakket op af Venstres leder i byrådet Jette Tjørnelund.

Alt må prøves
- Hvis vi på denne måde kan være med til at holde firmaer i gang og sikre jobs ved at forbedre deres likviditet, så er det meget vigtigt. Alt må prøves i denne vanskelige situation, så corona-epidemien ikke rammer hårdere end strengt nødvendigt, forklarer Tomas Breddam.

En række andre kommuner, bl.a. naboerne i Lejre og Greve har truffet tilsvarende beslutninger, og det forstærker også virkningen af denne likviditets-indsprøjning til leverandørerne.

Møde i byrådet
Borgmesteren regner i øjeblikket med, at det næste møde i byrådet gennemføres som planlagt onsdag den 25. marts.

- Her kommer kun de strengt nødvendige beslutninger på dagsordenen. Vi skal overholde alle forsigtigheds-reglerne, men vi kan jo heller ikke sætte kommunen i stå.

- Til gengæld har alle partierne lovet, at de ikke vil starte unyttige diskussioner, så mødet kan afvikles hurtigt og effektivt. Det regner jeg med, at de lever op til, fortæller Tomas Breddam.

tk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk