14. december 2017
Cille Torbensen og Isabelle Mikkelsen overrakte Kronprinsesse Mary velkomstblomster.
gallery icon

Se billedserie

Cille Torbensen og Isabelle Mikkelsen overrakte Kronprinsesse Mary velkomstblomster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Alle børn har ret til ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Alle børn har ret til ...
Roskilde Avis - 27. september 2017 kl. 16:01
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle børn har ikke ret til et besøg af Kronprinsesse Mary, men alle børn har rettigheder. Dem både fortalte og hørte om, da kronprinsessen besøgte Hedegårdenes Skole i sin egenskab af protektor for Red Barnet onsdag middag.

arrow Læs også: Mary åbner Roskildes julemærkehjem

På skolen har alle klasserne i et stykke tid arbejdet med FN's verdensmål og specielt det femte punkt der handler om ligestilling mellem kønnene, hvor målet er at opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder. Børnene havde specielt sat fokus på pigers rettigheder og børneægteskaber.

Mary blev budt velkommen i skolens sal af de yngste elever fra nulte til sjette klasse med en sang, der var skrevet til formålet. Hovedlinjen i sangen var Alle børn har ret til..., med den endelige konklusion: Alle børn har ret til den bedste start på livet. Efter sangen overrakte børnene postkort, de selv havde lavet til Mary. Inden de blev overrakt, læste de teksten op, så alle kunne høre deres ønsker, der bliver givet videre det topmøde, der holdes i Senegal i slutningen af oktober. Her mødes topledere fra Afrika og resten af verden for at diskutere en fælles indsats for at opfylde punktet om ligestilling mellem kønnene.

- Godmorgen alle sammen og tak for den fine velkomst og de flotte postkort, sagde Kronprinsesse Mary.

- Jeg glæder mig til at læse dem alle sammen.

- Hvis vi havde en verden, som I lige har givet udtryk for, vil jeg sige: Sikke en dejlig verden vi ville have.

Den verden er kun en ønskeverden, og kronprinssesen fortalte om, at hvert syvende sekund bliver et barn under 18 år gift, og at en ud af ni piger bliver gift, før de er fyldt 15 år.

- Det er ikke godt, for når en pige bliver gift, skal hun passe hjem og børn, så får hun ikke lejlighed til selv at uddanne sig og nå sine egne mål, sagde Mary.

- Den virkelighed har piger på samme alder, som pigerne i syvenden, ottende og niende klasse her på Hedegårdenes Skole.

- I Danmark har drenge og piger lige muligheder, men sådan er det ikke andre steder i verden. Det er bare ikke godt for pigerne, men heller ikke godt for drengene og deres land.

- Når pigerne får en uddannelse, kan de være med til at udvikle deres land og på den måde bekæmpe fattigdom. Det går bedst, når drenge og piger har samme muligheder for at uddanne sig.

Eleverne i de store klasser havde også noget at byde på. De havde lavet en sang og et skyggespil, der viste, hvor slemt det er for pigerne, når de bliver giftet væk som børn.

arrow Billedserie: Mary var ventet i spænding
28. september 2017 kl. 09:20 Opdateret: kl. 09:20
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk