26. februar 2020
Tv-vejrmanden Jesper Theilgaard holdt en medrivende tale om, hvorfor det er livsvigtigt at få stoppet klima-ændringerne.
gallery icon

Se billedserie

Tv-vejrmanden Jesper Theilgaard holdt en medrivende tale om, hvorfor det er livsvigtigt at få stoppet klima-ændringerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejrprofet på Stændertorvet: Vi må passe bedre på jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejrprofet på Stændertorvet: Vi må passe bedre på jorden
Roskilde Avis - 07. september 2019 kl. 17:12
Af - Vi må gøre noget for at passe bedre på vores jord, for ellers vil klima-ændringer kunne ødelægge den civilisation, som vi har opbygget.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sådan lød en af de vigtigste konklusioner fra vejrprofeten Jesper Theilgaard Han talte lørdag på Stændertorvet som et led i den landsdækkende klima-karavane, hvor Roskilde kommune og en række af byens større virksomheder også deltager.

Uden at fremmane noget skræk-scenario argumenterede den kendte meteorlog fra tv overbevisende for, at vi alle sammen må gøre noget, hvis livet på jorden skal bevares, som vi nu kender det.

Hele arrangmentet klappede perfekt, da den mobile scene kørte ind på torvet, og scenen blev lukket op. Bagefter kom Theilgaard kørende i en Peugoet 508 og parkerede lige ved siden af, så han straks kunne indtage sin plads på podiet.

Vigtige mål
Jesper Theilgaard gennemgik først, hvordan FN's verdensmål var blevet til oven på en fiasko i København med den store aftale i Paris 2015. Selv om det måske ikke er perfekt, er det alligevel et godt udgangspunkt, når alle typer landet har tilsluttet sig disse fælles mål.

- Faktisk er det nærmest fantastisk, at man kunne blive enige om så meget.

- Vi bliver nødt til at løse klima-problemerne, fordi vi ikke kan fortsætte med at sende stadig flere gasser op i atmosfæren uden til sidst selv at blive kvalt.

Theilgaard nævnte, at danskerne i de senere år har oplevet flere tilfælde af skybrud end tidligere. Eller situationer med truende stormflod ved Roskilde og andre steder flere gange om året.

- Et par gange kan det godt være en tilfældighed, men når det sker så ofte som nu, så er det en tendens i udviklingen, mente den erfarne meteorlog.

Grøn strøm
Han noterede sig, at den nye danske regeringe har sat sig et mål om at reducere udledningen af CO2 med hele 70 pct. inden 2030.

- Store mål kan jo være gode at have, selv om man ikke ved, hvordan man skal gennemføre dem. Sådan var det også, da amerikanerne i starten af 1960'erne besluttede at sende mennesker til månen - og faktisk gennemførte det i løbet af et årti.

- Vi er allerede godt på vej her i landet, når strøm fra vind og sol nu er blevet billigere end fra kul. Det havde ingen troet på for kun nogle år tilbage.

Flere tilskuere
Arrangementet med klima-karavanen blev denne gang overværet af flere tilskuere end de tidligere gange, fordi det var blevet bedre markedsført og omtalt på forhånd.

Lia Kaufmann fra kommunens afdeling for grøn- og blå omstilling til at bruge naturen omkring byen, var godt tilfreds.

- I løbet af formiddagen har der været mange folk i alle aldre forbi her på torvet.

- Så det er dejligt at mærke denne voksende interesse og stigende deltagelse omkring klima-sagen, forklarede hun.

Klima-karavanen kommer til Roskilde næste gang lørdag den 28. september, klokken 10-14, hvor det så skal handle om brugen af energi.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk