16. juli 2020
Jørgen Aufeldt (tv.) sammen med sin afløser Frank Veje.
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Aufeldt (tv.) sammen med sin afløser Frank Veje.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagtskifte i RIU: Med tak til Jørgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagtskifte i RIU: Med tak til Jørgen
Opdateret 26. juni 2020 kl. 16:10
Roskilde Avis - 26. juni 2020 kl. 15:58
Af Foto: Kenn Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Idræts Union (RIU) markerede fredag vagtskiftet på pladsen som formand, hvor Jørgen Aufeldt er gået af efter otte år på posten og høstede tak for sin store indsats.

Han erstattes nu af Frank Veje, der kommer fra Roskilde TeamGym, som oprindelig startede i Gadstrup og blev en af landets bedste klubber i sin disciplin, inden den nu er flyttet til det nye springcenter på Kildegården.

RIU er nok en af de stærkeste masseorganisationer i Roskilde. Som repræsentant for 37.000 sportsfolk fra 80 forskellige klubber i hele kommunen, bliver der lyttet til deres mening.

Over 40 mennesker fra alle de vigtige sportsklubber var mødt frem for at sige farvel og tak til Aufeldt, mens han fik nogle gode ord med på vejen.

Desuden deltog en perlerække af tidligere RIU-formænd lige fra Ole Rasmussen, og John Jacobsen til den tidligere drabschef Ove Petersen. Talskvinden for Festivalen Christine Bilde var også mødt op.

Byrådet var repræsenteret af formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Claus Larsen (S), Bent Jørgensen (V), og den tidligere 'sportsminister' Birgit Petersen SF.

Reddede sportsfest
Jørgen Aufeldt vil bl.a. blive husket, fordi han uden alt for store armbevægelser effektivt forstod at tale sportens sag overfor byrådet og kommunen.

Da enkelte politikere på et tidspunkt havde fået en fiks idé om at nedlægge populære, årlige sportsfest, hvor kommunens over 500 medaljetagere hyldes hvert år, trådte Aufeldt også i karakter. Sammen med den lokale presse sørgede han for at få stoppet dette dårlige forslag.

Ved receptionen var der taler fra bl.a. RIU's næstformand Carsten Nielsen fra FCR, den nuværende 'sportsminister' Claus Larsen og den nye formand Frank Veje.

Sidstnævnte kunne berette om, hvordan Aufeldt allerede for flere år siden havde taget fat i ham som en velegnet afløser.

- Jeg skulle først være færdig med nogle vigtige opgaver indenfor gymnastikken, men nu fortryder jeg slet ikke den nye opgaver.

- RIU's bestyrelse består af dygtige folk, der har indsigt i mange forskellige områder. Det er selvfølgelig også en grund til, at organisationen har så stor betydning i Roskilde, mente Frank Veje.

tk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk