22. august 2019
Kommunen har allerede brug flere millioner på at indrette lokalerne under den gamle byrådssal, men ingen private restauratører har ønsket at rykke ind på de vilkår, som de blev tilbud. (Foto: Per Rudkjøbing)
gallery icon

Se billedserie

Kommunen har allerede brug flere millioner på at indrette lokalerne under den gamle byrådssal, men ingen private restauratører har ønsket at rykke ind på de vilkår, som de blev tilbud. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-leder i Roskilde Byråd: Forkert sted til social restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-leder i Roskilde Byråd: Forkert sted til social restaurant
Roskilde Avis Paperboy - 08. maj 2018 kl. 06:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sagen om, hvorvidt en socialøkonomisk restaurant drevet af et selskab med direktøren i Roskilde-hallerne René la Cour Sell i spidsen skal rykke ind i det gamle rådhus, kommer lederen for Venstre i Roskilde Byråd Bent Jørgensen nu med en kraftig kritik:

arrow Læs også: S-ordfører om social café: Ingen unfair konkurrence

- Jeg er stor tilhænger af at vi har socialøkonomiske virksomheder i Roskilde. De gør et stort arbejde og flere af dem har fået godt fodfæste.

- Men jeg er modstander af, at vi i dette tilfælde fra kommunal side, går ind og opretter en cafe/restaurant i det gamle rådhus på Stændertorvet og dermed indirekte skaber en konkurrent til de mange gode cafeer og restauranter, der er i umiddelbar nærhed, forklarer Bent Jørgensen.

Han fremhæver, at da de kommunalt ejede lokaler var i udbud i første omgang, var der ingen af de private aktører, der kunne få så gode betingelser, at de kunne få økonomi i det.

Ændrede betingelser
Men så blev konceptet ændret og direkte målrettet socialøkonomisk virksomhed og dermed med andre betingelser end almindelige private operatører var stillet i udsigt.

- Men helt grundlæggende er det min holdning, at vi kunne benytte det hus til meget andet spændende, når der nu i området er så mange gode muligheder for at købe spise- og drikkevarer.

Ifølge Bent Jørgensen er det ikke en kommunal opgave at fremme restaurantdrift uanset om det er socialøkonomisk eller ej. Der har jo desuden været brugt mange kommunale midler for at oprette køkken, lokaler mm.

Når direktøren for de kommunalt ejede Roskilde-haller René la Cour Sell nu står i spidsen for det selskab, der vil drive social restaurant, anerkender Bent Jørgensen, at han har spurgt sin bestyrelse om lov.
- Alt andet ville jo være forsømmelse.

Nødvendig diskussion
- Så min kritik går sådan set ikke på, at han har fulgt regler. Det er derimod reglerne der, efter min overbevisning ikke er gode nok, forklarer Bent Jørgensen.

- Vi kan selvfølgelig ikke have et system, hvor højtstående kommunale embedsmænd byder på de opgaver, som kommunen(og dermed deres arbejdsgivere) sender i udbud.

- Det giver alt for mange uhensigtsmæssige gråzoner og det bliver vi naturligvis på baggrund af denne sag nød til at forholde os til i byrådets økonomudvalg.

arrow Læserbrev: Forkert kritik af social Café
03. maj 2018 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:24
arrow Uenighed om det gamle rådhus:Social restaurant er ikke på plads
25. april 2018 kl. 09:43 Opdateret: kl. 09:40
arrow Centrum-restauratører protesterer imod:Social dumping i Byens Hus
24. april 2018 kl. 00:57 Opdateret: kl. 10:12
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk