26. januar 2020
(Arkivfoto)
gallery icon

Se billedserie

(Arkivfoto)
Foto: © Leo Grøndal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikkaos: Lange bilkøer på ny vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikkaos: Lange bilkøer på ny vej
Roskilde Avis - 16. september 2019 kl. 09:16
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trafikafviklingen i det nordlige Jyllinge skulle have et stort løft med den nye vej fra Osvej til A6.

Det bliver det utvivlsomt også på lidt længere sigt, men for nuværende er entreprenørerne ved at nedgrave et regnvandbassin, hvorfor den nyanlagte vej er blevet midlertidigt ensrettet. Anlægsarbejdet forventes at vare otte uger, og det har fra starten skabt en del trafikkaos i området.

- Trafikafviklingen er træg, men i bedring. Første dag var rent kaos på grund af særligt mange biler på vejene, og fordi A6 var stoppet til på grund af et defekt lyskryds. Men allerede næste dag var det noget bedre. Nu er det ved at være så godt, som det kan blive under et anlægsarbejde, vurderer formand for Plan- og Teknikudvalget Daniel Prehn.

Ingen hovsa-løsninger
Det har været overvejet, om man kunne man vende ensretningen eller om man kunne etablere signalreguleringen ved Osvej og Værebrovej. Der er dog ikke umiddelbart nogen hurtig løsning på det aktuelle trafikproblem i Jyllinge, vurderer Daniel Prehn.

- Hvis trafikken begynder at finde sine egne løsninger, så er der den risiko, at vi igen får bøvl, hvis vi vender ensretningen eller andre tiltag. Derudover skal Movia have 14 dages varsel, hvis vi griber ind, siger han.

Lyskryds efterlyses
Udover den midlertidige ensretning er tilkørslen til A6 også vanskelig i myldretiden, særligt hvis man skal nordpå.

Et permanent lyskryds i 2020 vil afhjælpe dette problem betydeligt, men indtil da har forvaltningen ansøgt Vejdirektoratet om et midlertidigt signal. Daniel Prehn har dog ikke høje forventninger til ansøgningen.

- Vi forventer et afslag, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk