18. september 2021
De Tour-direktør Prudhomme var cykelinteresseret dreng, var en af hans helte den store danske rytter Leif Mortensen. (Foto: Kim Rasmussen)
De Tour-direktør Prudhomme var cykelinteresseret dreng, var en af hans helte den store danske rytter Leif Mortensen. (Foto: Kim Rasmussen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tour-direktør i Roskilde mindes: Min store danske helt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tour-direktør i Roskilde mindes: Min store danske helt
Roskilde Avis - 21. februar 2019 kl. 17:19

Tour-direktør Christian Prudhomme var torsdag for første gang i Roskilde, da etapen fra domkirken skulle præsenteres. Men han er udmærket klar over, at det er en gammel cykelby med flotte traditioner.

arrow Læs også: Roskilde måtte arbejde hårdt: Skrap spurt før Tour-målet

- Da jeg var dreng, var en af mine store helte danske Leif Mortensen, som vandt både OL-medaljer og VM-titler. Han var en af de bedste ryttere på BIC-holdet og kørte han sammen med den spanske stjerne Luis Ocana, der sloges med belgieren Eddy Merckx om at være løbets konge.

- Nu har jeg hørt, at Leif Mortensen bor her i nærheden af Roskilde, så det kunne være sjovt at se ham, når vi i de næste par år skal forberede starten i Danmark.

Kørte med Mortensen
Den nuværende direktør for La Société du Tour de France afløste i øvrigt Jean-Marie Leblanc, der i sine unge dage selv var en habil rytter og nåede at køre sammen med Leif Mortensen.

Prudhomme kommer fra Paris men har også familie i den østlige provins Alsâce ved grænsen til Tyskland.

En af grundene, til at Roskilde blev valgt som startby, er byens historie og placering ved fjorden.

- Man ser Vikingemuseet ligge så smukt her ved vandet, og oppe på bakken knejser den flotte domkirke. Jeg har fået fortalt, at den er bygget efter inspiration fra de gotiske katedraler i Nordfrankrig, og det viser jo igen, hvor forbundet vores lande er i Europa.

Tænker i billeder
Tour-chefen tænker meget i billeder, når han skal lægge løbets rute rundt om i Frankrig, så tv-kanalen France2/3 kan sende flotte landskaber og monumenter ud til hele verden og tiltrække turister.

Samme hensyn tæller også i Danmark, hvor han bl.a. har været meget fascineret af Storebælts-broen, der var med til at få løbets start hertil.

- Tour de France er ikke kun et cykelløb. Det handler i høj grad også om kultur, geografi og hele den lange tradition, forklarer han.

tk

arrow Byråd i samlet udbrud efter Tour-start: Hele feltet kører med
24. februar 2019 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41
arrow Roskildes handelsformand: Touren giver os tro på fremtiden
22. februar 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 09:28
arrow Nyhedsanalyse: Så er det Roskildes Tour
22. februar 2019 kl. 00:07 Opdateret: kl. 16:26
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk