16. januar 2019
Paul Bundgaard var med til at udstikke rammerne, da Roskilde Sygehusgruppe i starten af maj havde inviteret partier i regionsrådet til stor debat på Katedralskolen om fremtiden for det lokale sygehus. (Foto: Kenn Thomsen)
Paul Bundgaard var med til at udstikke rammerne, da Roskilde Sygehusgruppe i starten af maj havde inviteret partier i regionsrådet til stor debat på Katedralskolen om fremtiden for det lokale sygehus. (Foto: Kenn Thomsen)
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus-kæmper fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus-kæmper fylder 75
Roskilde Avis Paperboy - 21. maj 2018 kl. 04:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når indbyggerne i Roskilde-området stadig håber og tror på, at vigtige funktioner bliver reddet på det lokale sygehus ved Køgevej - fremfor at det bliver helt lemlæstet, som der ellers var lagt op til - skyldes det især én person, nemlig apoteker Paul Bundgaard.

Som talsmand for Roskilde Sygehusgruppe har han sammen med andre aktive roskildensere udført en stor indsats, der nu begynder at bære frugt. En skadestue med læger hele døgnet blev sikret efter valget af det nye regionsråd i efteråret. Nu arbejder gruppen med at overbevise politikerne om, at der bliver brug for de velfungerende senge med kvalificeret personale i Roskilde, når de ikke får råd til at bygge så meget nyt som planlagt.

Mandag den 21. maj runder Paul Bundgaard de 75 år, men han er stadig engageret med internationalt arbejde indenfor sit fag ved siden af sit arbejde i Sygehusgruppen.

Som man stadig kan høre på tonefaldet, er han jyde og arbejdede efter uddannelsen som farmaceut på Aarhus Kommunehospital.

I 1979 kom han til Roskilde Amt og opbyggede lægemiddelforsyningen til sygehusene.

I 1992 overtog han Dom Apoteket i Roskilde efter Ingvorsen og flyttede det fra de gamle bygninger i hovedgaden til Hestetorvet. For et par år siden blev det overtaget af Mads Korsholm, der i en periode også havde været souschef hos Bundgaard.

I årene på Dom Apoteket startede Bundgaard traditionen med Roskildes store sundhdesdag på Hestetorvet, som kommunen nu viderefører.

Godt inde i sagerne
Fra sin tid som leder af apoteket på RAS kender han fortsat mange af nøglepersonerne indenfor den danske sundhedssektor. Det gælder bl.a. nogle af de eksperter, der har været med til at udforme rammer og regler for det sygehusvæsen, som regionerne nu skal opbygge.

Derfor er Paul Budgaard så meget inde i sagerne og har så gode forbindelser, at han altid er i stand til at efterprøve forskellige påstande, og det har været en stor styrke i Sygehusgruppens arbejde.

Hvis en embedsmand f.eks. påstår, at Sygehusplanen og Sundhedsstyrelsen har bestemt, at der i fremtiden må være senge på Roskilde Sygehus, så kontakter Bundgaard de folk, der faktisk har godkendt sygehusplanen i Region Sjælland.

På den måde kan han finde frem til, at sådan forholdet det sig alligevel ikke. Samtidig er det en stor hjælp for de folkevalgte politikere i Sjællands Regionsråd, så de får bedre information om, hvad de kan - og ikke kan - beslutte.

Bundgaards metode i Sygehusgruppens arbejde har hele tiden været at finde og fremlægge fakta. Derfor er gruppen blevet taget alvorligt og har kunnet præge debatten.

Før efterårets valg byggede alle partier i Roskilde Byråd og flertallet af de lokale kandidater til regionsrådet deres politik fuldstændig på den analyse, som Bundgaard og Sygehusgruppen havde fremlagt.

Derfor er det en personlighed på toppen, der nu runder trekvart sekel. Han spiller fortsat tennis, går på jagt og nyder sammen med hustruen Maja at tage på ture til Nice ved den franske riviera.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk