22. marts 2019
Dagmar fik ram på løven så mange gange, at den helt sikkert er død.
gallery icon

Se billedserie

Dagmar fik ram på løven så mange gange, at den helt sikkert er død.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storvildtjægere med bedste på jagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storvildtjægere med bedste på jagt
Roskilde Avis Paperboy - 10. juli 2018 kl. 00:01
Af Tekst og foto: Charlotte Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tog Ingrid og Dagmar et par timer at få nakket en stor løve, der var sluppet løs på Roskilde Museum forleden.

Mens mor og far var på festival tog pigerne bedstemor Lis Jakobsen med på museets løvejagt.

Med langt flere skud end de tre tilladte fik løven de unge storvildtjægeres evner at føle i form af sugekop-pile, der haglede ned over dyret.

Inspirationen til løvejagten kom fra den 100 år gamle stumfilm af samme navn, som skal forestille at foregå i Afrika, men som er optaget på den lille ø Elleore i Roskilde Fjord.

Med filmen som startskud på museets løvejagt, er der lagt op til en sjov og lærerig oplevelse.

- Det var sjovt at klæde sig ud i safaritøj, og at skyde løven og se den der film, for de kom til at skyde deres egen hest, siger Ingrid og Dagmar i munden på hinanden.

De sagde ikke noget
- Det var en mærkelig film. Den var god, men der var ikke nogen, som sagde noget. Sådan plejer det ikke at være i de tegnefilm, vi ser nogle gange, fortalte pigerne undrende.

Lis Jakobsen lagde som tidligere skolelærer vægt på, at hele oplevelsen var tilrettelagt virkelig godt og pædagogisk, og at børnene fik brugt fantasien og lærte nyt, uden at museet havde gjort brug af ny teknologi.

Mads med kompas
Jagten gennem museet foregik med kompas. Det havde Mads fra Jystrup helt styr på at bruge. Det ledte ham blandt andet frem til museets gamle skolestue, hvor han selv kunne digte sig frem til, hvad de stumme skuespillere i filmen ville have sagt, hvis de kunne.

Mads var sammen med sin mormor meget optaget af at skrive en dialog om løven. Men der var også andre bud på dialog mellem de to storvildtjægere i filmen:

- Puh, hvor er her varmt.
- Ja, hvem der bare havde en kold øl, lød buddet fra en af de tidligere unge gæster på løvejagt.

Næste stop på jagten var et værksted, hvor man selv kunne dekorere en scene fra filmen. Talen faldt på at jægere hænger deres jagttrofæ op på væggen, og om der var nogle af børnene, som kendte til det.

- Min far har hovedet fra en hjort hængende. Men det var bare en, han kom til at køre ned ..., lød det tørt fra en af løvejægerne.

Skærer i en død løve
Den gamle stumfilm viser, hvordan storvildtjægerne skærer i en rigtig løve. Der er ikke sparet på detaljerne, og selv som voksen kan det være lidt brutalt.

- Der er ikke rigtig nogle af børnene, der reagerer på den scene med den døde løve, der bliver skåret i. Men forældrene gør, fortæller safariguiden William.

Hans opgave er at dele tropehjelme og jagtudstyr ud til alle de unge jægere, og han viser dem vej, hvis kompasset og løvesporene ikke er nok.

Løven er løs på Roskilde Museum sidste gang torsdag 12. juli.

Den gamle stumfilm Løvejagten flyttes derefter op i museets udstilling om nyere tid, hvor den fortsat vil være at se og snakke om.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk