4. juni 2020
Skoleleder Birgitte Kjær Christensen på besøg i klassen for at byde velkommen tilbage og huske på reglerne for at undgå coronasmitte.
Skoleleder Birgitte Kjær Christensen på besøg i klassen for at byde velkommen tilbage og huske på reglerne for at undgå coronasmitte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store elever tilbage: Som en ny første skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store elever tilbage: Som en ny første skoledag
Opdateret 19. maj 2020 kl. 10:06
Roskilde Avis - 19. maj 2020 kl. 09:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Viby Skole kom de store elever fra 6-9. klasse i denne uge tilbage efter to måneders 'corona-fravær', som om det igen var deres første skoledag.

Mathilde og Jessica fra 9.A. syntes, det var rigtig fedt at komme tilbage og havde glædet sig allermest til at se vennerne igen.

Men de kom tilbage til en helt anden skoledag, hvor de kun har timer om eftermiddagen. Til gengæld fortsætter fjernundervisningen, som de har fulgt under hjemsendelsen, nu om formiddagen.

De enkelte skoler i Roskilde bestemmer selv, hvordan de konkret planlægger de store klassers tilbagevenden i skolebygningerne igen. Men ifølge kommunens genåbningsplan skal de som minimum have 12 timer pr. uge i starten, hvor de fysisk møder frem.

Resten kan foregå som fjernundervisning eller på anden vis. Skolerne kan så gradvist hæve timetallet i takt med, at de får erfaring med den nye hverdag efter genåbningen i fase to i regeringens genåbningsplan.

Går på skift

På Viby Skole havde skoleleder Birgitte Kjær Christensen og hendes medarbejdere forberedt genåbningen gennem et par uger.

- Vi har jo godt vidst, at det var sjette til niende klasse, der var i spil til fase 2, men for at have plads nok til alle eleverne har vi været nødt til i fase 1 at rykke fjerde og femte klasser over på Bueager.

- For at få det hele til at gå op i en højere helhed går 4., 5. g 6. klasse nu i skole om formiddagen og afløses af 7. til 9. klasse om eftermiddagen. De har til gengæld online undervisning om formiddagen, forklarer hun.

Tre gange første skoledag

Viby Skole blev skabt ved en sammenlægning af Peder Syv Skolen på Ørstedvej og Dåstrup Skole på Bueager sidste skoleår. Skolen valgte at samle 0. til 5. klasserne på afdeling Ørstedvej, og 6. til 9. klasserne på afdeling Bueager. Den fordeling er der altså midlertidigt justeret lidt på for at få lokalekabalen til at gå op.

- Det er en pionertid én gang til. For vi har jo i dette skoleår været i gang med at opbygge en ny skolekultur, traditioner, fællesskaber og hvad der ellers hører til en sammenlægningsproces.

Så med corona fik vi lige lagt et ekstra lag på i forhold til at være fleksible og opgaveløsende hele tiden. Men jeg synes medarbejderne har været ualmindeligt seje til at klare opgaven. Der har været en enorm velvilje i at få det her til at lykkes, kollegialt og sammen med børnene, siger Birgitte Kjær Christensen.

Hun oplever den samme begejstring som enhver anden første skoledag, både da de små kom tilbage, og da de store nu startede.

Dette skoleår har allerede nu første skoledag tre gange: Først var det 1. skoledag i august, den anden kom ved fase 1 i corona-åbningen, og nu var det så tid for fase 2 med de ældste elever.

Men skolelederen har hver gang den samme kriller i maven ved at modtage dem.

- Jeg har absolut glædet mig til at få dem tilbage, og gensynsglæden blandt eleverne har været stor. Samtidig har børnene været meget gode til at forstå alvoren i at efterleve alle de retningslinjer, der er på skolen nu, siger Birgitte Kjær Christensen.

Knokler til sidste minut
For de to 9. klasse-elever Mathilde og Jessica er der ét lille skår i glæden ved at være tilbage for.

De er enige om, at det er irriterende at eksamen er aflyst, så det nu er årskaraktererne, der gælder i stedet for.

- Vi følte os faktisk helt godt forberedte på at skulle til eksamen. Men nu bliver vi så bare nødt til at knokle til 'sidste minutagtigt', som de to siger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk