25. februar 2018
Peter Lassen er begejstret over sin nye restaurant.
gallery icon

Se billedserie

Peter Lassen er begejstret over sin nye restaurant.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor restaurant får ny forpagter: Birdie rammer plet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor restaurant får ny forpagter: Birdie rammer plet
Roskilde Avis - 02. februar 2018 kl. 06:20
Af Tekst og foto Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udenfor blæser og rusker det i træerne, mens regndråber formet som små sylespidser rammer kinder og pande i små ubehagelige prik.

arrow Læs også: Uventet børneboom giver: pladsmangel i dagsinstitutioner

Indenfor i den varme og lyse restaurant sidder to store grupper samlet om hver deres borde, mens de nyder smørrebrød på nybagt rugbrød. De småsnakker hyggeligt, mens de kigger ud på de grønne baner i det går vejr i Roskilde Golfklub.

Den ene gruppe er fra Ældresagen, mens den anden er unge studerende fra Teknisk Skole.

Den nye forpagter af restauranten, der nu hedder Birdie, Peter Lassen, er glad og overrasket over at have så mange gæster. Det havde han faktisk ikke regnet med. Specielt ikke, da golfsæsonen jo slet ikke er gået i gang endnu.

God start
Ud fra overleveringspapirerne fra de tidligere forpagtere har Peter Lassen regnet sig frem til, hvor mange gæster han kan regne med fra måned til måned.

- Enten kan jeg slet ikke regne, ellers også går det bare meget bedre end forventet. Der er absolut ingen grund til pessimisme, siger Peter Lassen. Han er glad fordi, han forlængst har nået januars omsætningsmål.

Han taler i det hele taget meget om tal, når han ikke lige taler om mad.

Han har nemlig tidligere været driftschef i store kantiner hos Saab, Coca Cola og flere andre, hvor han skulle sørge for at overholde budgetterne.

Det skal han også nu, men denne gang er det første gang, han kan bryste sig af, at det er hans egen restaurant.

Men med 25 års erfaring som kok, restauratør, køkken- og driftschef, i Danmark, England og Frankrig, er han en erfaren herre.

Næstbedste placering
Peter Lassen fortæller, at restauranten har den næstbedste beliggenhed i Roskilde, men da han ikke er fra byen, bliver han hurtigt klar over, at der er kamp om at kunne prale med det bedste blik.

Men udsigten er helt sikkert god, og der er mulighed for at nyde naturen, hvad enten man sidder ude eller inde.

- Restauranten er jo for alle, så man kan roligt komme forbi, hvis man er ude på gåtur, spiller golf eller bare har lyst til at være her, siger Peter Lassen, der overtog forpagtningen i januar.

Han har et spisekort med klassiske danske retter, smørrebrød, flæskestegssandwich og dagens ret.

Dagens ret skifter fra dag til dag og i denne uge kan man blandt andet få ungarsk gullasch, spansk kalvefrikasse, hakkebøf og grillstegt svinemørbrad med en masse tilbehør.

Retterne kan man også nyde hjemme, ved at få dem bragt eller hente selv.

Peter Lassen bager også sit eget rugbrød, der indtil videre hurtigt er blevet udsolgt, fordi han igen og igen ikke regner med, at så mange gæster kommer forbi.

Fredag 9. og lørdag 10. februar holder han to store gastronomiske arrangementer, hvor man kan komme til vildtaften.

En Birdie antyder i golfsproget et resultat, der er lidt bedre end forventet. Sådan skal det også være i restauranten. Vi er ikke oppe på Michelin-niveau, men maden skal smage godt. Det er det vigtigste, siger Peter Lassen.

Birdie har åbent fra 10 - 16 alle dage udenfor sæsonen.

Fra 10 - 22 i sæsonen.
Man kan se mere på roskildegolfklub.dk.

arrow Musicon blomstrer: Se det nye der sker
04. februar 2018 kl. 07:19 Opdateret: kl. 14:33
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk