5. juni 2020
Roskildes museer er tvunget til at spare mere end 3,2 millioner kroner.
gallery icon

Se billedserie

Roskildes museer er tvunget til at spare mere end 3,2 millioner kroner.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekniv: Roskilde-museer skal spare tre mio kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekniv: Roskilde-museer skal spare tre mio kroner
Opdateret 31. marts 2020 kl. 16:03
Roskilde Avis - 31. marts 2020 kl. 15:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

COVID-19 får nu konsekvenser for museumsorganisationen ROMU, som i dag har gennemført en omfattende spareplan på 3,2 millioner kroner.

arrow Læs også: Vikingeskibsmuseet med i Unesco-ansøgning

Der er indført stop for nye ansættelser, og flere projektstillinger forlænges ikke, når de udløber. Som led i spareplanen går de ansatte i den kommercielle afdeling efter aftale med HK ned i tid og ned i løn i april og maj efter reglerne om "arbejdsfordeling".

- Vi har med COVID-19 fået århundredets forsømte forår med store tab, ærgerlige aflysninger og voldsom usikkerhed til følge.

- Selvom Danmark måske vågner igen langsomt og stille efter påske, så har museerne uden publikum allerede fået smerten og en forandret økonomi, som betyder, at vi må reagere af hensyn til hele institutionen, siger museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard. Han leverer selv 10 arbejdsdage uden løn i de kommende måneder.

Ni stillinger ryger

Samlet set omfatter spareplanen omkring ni årsværk i organisationen, der hidtil har beskæftiget knap 60 årsværk.

Men på grund af stor velvilje og solidaritet i organisationen er det lykkedes med frivillige aftaler at gennemføre planen uden at afskedige en eneste af de faste fuldtidsansatte.

Museet aflyser eller udskyder som led i spareplanen samtlige arrangementer frem til 19. maj. Flere udstillinger, der skulle være åbnet i foråret, udskydes til efteråret. Den store og populære Gasolin'-udstilling på Ragnarock forlænges til efteråret.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk