15. juli 2020
Muligheden for at alle kan booke en ledig haltid til sport har været en succes. (Foto: INSP Media)
gallery icon

Se billedserie

Muligheden for at alle kan booke en ledig haltid til sport har været en succes. (Foto: INSP Media)
Foto: Foto: INSP Media
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med tomme haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med tomme haller
Roskilde Avis - 11. januar 2020 kl. 00:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kommune stiller en lang række haller til rådighed for idrætsforeningerne i kommunen. Men det er ikke altid, at haltiden bliver brugt, og så står hallen tom, selv om der er andre, som gerne vil bruge den til at dyrke sport i.

Løsningen på problemet har været et system, hvor andre kan booke de ledige haltider. Det system, Åben Hal, har været en succes.

I 2018 blev der booket 2.214 ledige haltider igennem Åben Hal, hvor man kan booke ledige haltider igennem appen Wannasport i udvalgte haller i kommunen. I 2019 steg tallet til 2.839 bookinger, hvad der er en stigning på små 30 procent i forhold til året før.

- Det er virkelig glædeligt, at vi får brugt vores haller maksimalt, sigerClaus Larsen, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

- Og tilstrømningen til ordningen med Åben Hal bekræfter mig i, at vi er på rette vej, når vi giver endnu flere muligheder for, at folk kan vælge at dyrke idræt på de præmisser og de tidspunkter, de selv ønsker.

- Vores store idrætsanalyse fra sidste år viser helt det samme, nemlig at den individuelle mulighed for motion fylder rigtigt meget".

Fakta
 • Højdespringeren i Åben Hal i 2019 er Tjørnegårdshallen, som har fået fordoblet sit antal bookinger, mens Klostermarksskolens Festsal er ved at nå sit mætningspunkt, da der kun er sket en stigning på tre procent.
 • Klostermarksskolen er den næstmest bookede hal med i alt 720 bookinger i 2019 og uden sammenligning den hal, der er booket flest gange i Åben Hals levetid med i alt 2.200 bookinger.
 • Hallen på Hedegårdenes skole er topscorer i 2019 med i alt 776 bookinger.
 • Det er planen, at der i 2020 kommer endnu flere Åben Hal-faciliteter.
 • Det er igennem appen Wannasport, man booker de ledige tider.
 • Der står mere om Åben Hal her.
Tællearbejde

Udvalgsformanden fortæller, at der nu går et arbejde i gang med at tælle, hvornår og hvor meget 80 af kommunens fritids- og idrætsfaciliteter bliver brugt.

- Vi fotograferer i hallerne og på banerne de kommende to år. Billederne bliver sløret, for det handler ikke om hvem, der bruger faciliteterne, men om hvor mange og hvornår, siger han.

- Målet er at få udnyttet vores haller, baner og lokaler endnu bedre.

- Det giver ingen mening, at nogle står på venteliste til at bruge faciliteter, mens de står tomme fordi andre ikke bruger deres reservation.

Baggrund
 • Roskilde Kommune startede i 2016 et forsøg med Åben Hal, hvor fritidsbrugere kan booke ledig haltid i udvalgte haller til selvorganiseret idræt.
 • Det blev med det samme en succes, hvor man i projektperioden fik dobbelt så mange bookinger som succeskriteriet.
 • Fra 2017 blev Åben Hal derfor sat i drift i Kommunen. I første omgang med de fire haller Baunehøjhallen i Nord, Peder Syv i Syd samt festsalene på Sct. Jørgens Skole og Klostermarksskolen i Midt.
 • Senere i 2017 kom også hallerne på Tjørnegårdsskolen og Hedegårdenes Skole med i ordningen.
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk