21. november 2018
Slagteriskolen lå engang på Køgevej, her fotograferet i 2008, men slagtererhvervets historie i Roskilde går meget længere tilbage. (Arkivfoto: Erling J.)
Slagteriskolen lå engang på Køgevej, her fotograferet i 2008, men slagtererhvervets historie i Roskilde går meget længere tilbage. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagteriet fyldte godt op i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagteriet fyldte godt op i Roskilde
Roskilde Avis Paperboy - 21. januar 2018 kl. 01:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag 22. januar kl. 19 fortæller tidligere kontorchef på Slagteriskolen, Mogens Christensen, om slagtererhvervets historie i Roskilde.

Foredraget foregår i Jakobskirken på Astersvej 11 og er arrangeret af Lokalhistoriegruppen 'Syd for banen'.

Mogens Christensen fortæller om DAK, Roskilde Damppølsefabrik, Det offentlige Slagtehus ved Røde Port, Slagteriskolen og Slagteriernes Forskningsinstitut, som alle lå syd for jernbanen i Roskilde.

Han er en af de frivillige i Museumsforeningen for Slagtermuseet, som blandt andet arbejder med at registrere og digitalisere de mange tusinde bøger, tidsskrifter og avisartikler om slagterierne og slagterfaget generelt.

Han blev selv ansat på DAK, Danske Andelsslagteriers Konservesfabrik, i 1955 og fik dermed arbejde på en af datidens største arbejdspladser i Roskilde. DAK lå på Københavnsvej, der hvor Ro's Torv ligger i dag.

Der er gratis adgang til foredraget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk