4. juni 2020
Bestyrer Rasmus Larsen havde ventende gæster foran døren, da han genåbnede Gustav Wieds i Hersegade.
gallery icon

Se billedserie

Bestyrer Rasmus Larsen havde ventende gæster foran døren, da han genåbnede Gustav Wieds i Hersegade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skål!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skål!

Der er nu gode chancer for at få en velskænket øl på en beværtning i og omkring Roskilde

Opdateret 19. maj 2020 kl. 16:26
Roskilde Avis - 19. maj 2020 kl. 13:55
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi sørger for at holde lidt afstand, og jeg venter på en levering af sprit og handsker, siger bestyrer Rasmus Larsen, der åbnede Gustav Wieds i Hersegade mandag kl. 12.- Folk stod og ventede uden for døren, da vi åbnede, og her har været pænt besøgt siden, fortsætter bestyreren, der i ventetiden har fået kølerum i kælderen og udvidet med fire ekstra fadølshaner i baren.

Øl og historie

Også på beværtningen med Roskildes formentlig længste navn, Røde Port Bistro, Bryghus og Bottleshop, åbnede Knut Eirik Sandvik tirsdag 19. maj kl. 12. Som noget nyt har baren nu fået udeservering i passagen ned til Sortebrødre plads, og man kan sidde ved inspirerende, tematiserede caféborde dekoreret med alt fra gamle billeder af Domkirken, etiketter og gulnede fotos fra det hedengangne Frederiksen Bryggeri, Røde Port, kilderne i Roskilde eller øletiketter fra en lavine af danske bryggerier.
- Vi vil godt inspirere til at blive nysgerrige på Roskilde, siger ejeren, der også har haft tid til at gå hele beværtningen efter i krogene under nedlukningen.

Flokkes om de få

Der er overraskende velbesøgt på George’s Bodega nær stationen tirsdag kl. 12, hvor der både sidder gæster i baren og omkring bordene på det gamle værtshus.
- Vi lukrerer nok på, at mange af de andre ikke er åbne endnu, vurderer bartenderen med henvisning til at de umiddelbare konkurrenter på Ruder Konge og Roskilde Bodega endnu ikke har valgt at åbne.
Heller ikke på Klosterkælderen har Klaus Jaakko Nielsen valgt at åbne dørene endnu, men det gjorde Patrick Skovgaard til gengæld på Skänk mandag 18. maj. Efter de nye retningslinjer må ejeren nu have 30 gæster inde og 50 udenfor.
- Vi nåede ikke vores nye max af gæster, selv om det var tæt på. Det var en fin start, og folk var glade for at komme tilbage. Nu glæder vi os til sol i weekenden, siger Patrick Skovgaard.

Sid ned i krostuen

Syd for Roskilde, på Viby Kro, åbnede indehaver
Dan Kyhlensø for både restaurant og krostue igen mandag 18. maj. Normalt kan han have op til 50 stående og siddende gæster i krostuen, men nu må han nøjes med 18 - og de skal sidde ned.
- Det gik faktisk forrygende mandag. Vi blev ikke overrendt, men der var en ti stykker det meste af tiden. Så jeg behøvede ikke at diskutere med mine gæster - og det er jo det sidste, man har lyst til. Det er dejligt at komme i gang igen, siger kromanden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk