5. juli 2020
Signe Lopdrup savner i år alle lydene, lugtene og de øvrige indtryk fra en fyldt Dyrskueplads. (Arkivfoto: Peter Andersen)
gallery icon

Se billedserie

Signe Lopdrup savner i år alle lydene, lugtene og de øvrige indtryk fra en fyldt Dyrskueplads. (Arkivfoto: Peter Andersen)
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Signe Lopdrup om at være chef uden festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Signe Lopdrup om at være chef uden festival
Opdateret 01. juli 2020 kl. 07:54
Roskilde Avis - 01. juli 2020 kl. 05:38
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fire år siden overtog den nu 52-årige Signe Lopdrup jobbet som direktør for Roskildes kæmpemæssige musik-arrangement, men hun havde aldrig forestillet sig at skulle opleve en corona-juli i år som: Chef uden festival.

I denne uge plejer musikken at rulle ud fra de mange scener på Dyrskuepladsen. Imens sidder Signe sammen med en stor del af Festival-ledelsen og andre nøglefigurer i deres arbejdsbarak tæt på Orange Scene.

- Jeg savner selvfølgelig alt det, som foregår på Festivalen med lyde, lugte og indtryk fra en plads, fyldt af glade mennesker.

Flere gange på det sidste har hun været ude på den øde plads, hvor der i øjeblikket kun er en hvid teltby til at foretage corona-test.

- Vi har været gennem et meget hårdt forår, hvor vi længe håbede på at kunne gennemføre denne 50. jubilæums-festival. Men det blev jo umuligt med den fortsatte smittefare, fortæller hun.

Kæmpe opbakning
I stedet er tiden så blevet brugt af festivalens faste flok og mange af de tilknyttede frivillige på at rydde op og ordne mange forskellige opgaver, som man ellers ikke havde nået.

- Selvfølgelig har det slet ikke været sjovt, fordi vi ikke kendte vores fremtid eller vidste, hvor vi var henne, fortæller Signe Lopdrup.

- Men der er heldigvis også lyspunkter. Først og fremmest at hele 86 pct. af vore gæster i år valgte at fastholde deres deltagelse til næste år. De sidste partout-billetter i 2021 var der venteliste til, og de blev udsolgt i løbet af et par timer.

- Denne kæmpe opbakning er en enorm opmuntring og giver os samtidig et meget solidt fundament til at fortsætte. Dermed er vi sikker på også at kunne lave festival igen til næste år.

- Festivalen er jo hovedaktiviteten og omdrejningspunktet i hele vores virksomhed.

- Vi bygger jo på indtægterne fra de betalende gæster, salg og partnerskaber. Vores fundament er de mange tusinde frivillige, der bygger, står for driften og udvikler vores arrangement hvert år.

Fællesskab fungerer
Signe Lopdrup og mange andre fra festivalen har brugt energi på at holde kontakten til- og fastholde opbakningen fra de titusinder af frivillige, der fortsat er motoren i det store arrangement.

- Rundt om i Roskilde, hvorfra den største del af de frivillige fortsat kommer, har jeg mærket den stærke opbakning til Festivalen.

- Jeg tror godt, omverdenen ved, at vi gør vores bedste, og så støtter de også op. Det vigtigste for os alle er, at der kommer festival igen til næste år. Så selv om det er en svær tid, har vi mere end nogensinde også mærket en meget stor opbakning.

Årets aflyste musik-fest rammer mange i Roskilde, der mister indtæger for mindst 100 mio. kroner. Det gælder både alle foreningerne, der ikke får de sædvanlige indtæger til sport og andre aktiviteter, men også butikker, restauranter og hoteller. I den sidste ende betyder det også lavere indtægter for kommunen, når der kommer mindre skat ind.

Ingen donationer
Festivalens donationer til socialt arbejde, der også i vidt omfang uddeles i Roskilde, kommer ligeledes til at mangle i år, fordi den ikke har fået noget overskud at dele ud af.

- Men heldigvis har alle en forståelse af, at Festivalen selv må overleve og køre rundt, før vi kan sende penge videre til andre.

- Gennem mange år har vi også sagt til foreningerne, at de ikke må regne med indtægterne fra Festivalen til at dække deres faste udgifter - det skal være til noget ekstra.

- For mig har den vigtigste konklusion af alt det her nok været, hvor meget Festivalen og vore stærke fællesskaber betyder for så mange.

- Jeg regner mig selv for en ret robust type, men jeg havde ikke kunnet klare det på samme måde ud alle de gode folk, jeg møder og arbejder sammen med.

- Festivalen har i denne alvorlige situation fået en enorm opbakning fra alle sider i Roskilde, fortæller Signe Lopdrup.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk